در شهرستان خوشاب برگزار شد؛
کلاس آشنایی و پیشگیری از بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو
کلاس آشنایی و پیشگیری از بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، در شهرستان خوشاب برگزار شد.

رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان خوشاب، در کلاس آموزشی برگزار شده در روستای نوروزی، گفت: بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، جزء بیماری های مشترک بین دام و انسان می باشد که علائم بالینی خاصی در دام ها ندارد و با شروع فصل گرما و آغاز فعالیت و تکثیر کنه ها شیوع پیدا میکند، کنهها از مهمترین عوامل انتقال این بیماری می باشند که از طریق گزش، دام را آلوده می نمایند.
محمود ترخاصی، اظهار نمود: این بیماری مهلک در انسان اولین بار سال 1944 در شبه جزیزه کریمه 200 نفر را مبتلاء نمود. عامل ویروسی این بیماری در خون و سایر بافت های دام مبتلاء وجود دارد و از طریق مصرف گوشت های آلوده، له کردن کنه ها با دست، تماس مستقیم با دام و... به انسان منتقل می شود. دامداران، دامپزشکان، ذابحین، کارکنان کشتارگاه های دام و مصرف کنندگان گوشت و آلایش حاصله از کشتار غیر مجاز دام، بیشتر در معرض ابتلاء به این بیماری قرار دارند.
وی، افزود: جهت کنترل و پیشگیری از بروز این بیماری مهلک، لازم است؛ دامداران شهرستان، سم پاشی به موقع دام ها و جایگاه نگهداری آن ها را به منظور مبارزه با کنه های ناقل بیماری انجام دهند.
ترخاصی، خاطر نشان کرد: استفاده از لباس کار مناسب هنگام کار با دام ها برای جلوگیری از گزش کنه ها ضروری است. اجتناب از ذبح دام در منازل و معابر عمومی و انجام ذبح، در کشتارگاه های مجاز صورت پذیرد. تهیه گوشت قرمز از مراکز عرضه مجاز و توجه به مهر و لیبل بهداشتی دامپزشکی ضروری می باشد.
رئیس شبکه دامپزشکی، تصریح کرد؛ طبق ماده 688 قانون مجازات اسلامی کشتار غیر مجاز دام، تهدید علیه بهداشت عمومی محسوب می گردد و این شبکه با عاملین کشتار غیر مجاز دام و عرضه کنندگان گوشت های فاقد هویت بهداشتی، برخورد خواهند نمود.