• 1403/07/24 - 11:59
  • تعداد بازدید : 111
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
دامپزشکی سبزوار هشدار داد:

آنتروتوکسمی بیماری شایع فصل پاییز

به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی سبزوار، آنتروتوکسمی علت اصلی تلفات گوسفند و بز در فصل پاییز می باشد.

دکتر زیدآبادی، رئیس شبکه دامپزشکی سبزوار اظهار داشت: آنتروتوکسمی، قلوه نرمی یا بیماری پرخوری دام، یک بیماری زیان بار اقتصادی است که معمولا در فصل های پاییز و بهار که جیره دام تغییر می کند، ایجاد می شود. این بیماری بیشتر در گوسفند و بز دیده می شود.

وی، در خصوص علت ایجاد آنتروتوکسمی گفت: عامل بیماری باکتری های کلستریدیوم پرفرنژنس تیپ C و D می باشند.این باکتری ها به تعداد کمی در دستگاه گوارش حیوانات سالم هم وجود دارند و مقدار کمی توکسین (سم) تولید می کنند. هر عاملی که سبب کاهش حرکات دستگاه گوارش و تضعیف سیستم ایمنی شود( تغییر ناگهانی جیره از علوفه خشک به تر یا برعکس، خوردن بیش از حد شیر، مصرف جیره سرشار از غلات و علوفه کم، درگیری با بیماریهای مختلف یا استرس) باعث می شوند تا این باکتری ها به سرعت تکثیر شوند و مقدار زیادی توکسین (سم باکتریایی) تولید کنند که این توکسین ها باعث آسیب شدید روده و حتی سایر اندام های بدن مانند کلیه می شوند.

برات الله زیدآبادی، افزود: علائم بیماری بسته به شدت آن متفاوت است. در فرم فوق حاد بیماری، مرگ ناگهانی بدون علائم بالینی اتفاق می افتد اما در فرم حاد ممکن است دام تا 24 ساعت زنده بماند. گاهی در حیوانات مبتلا علائم عصبی مانند نعره کشیدن، تشنج، بی قراری، گیجی مشاهده می شود. از سایر علائم این بیماری بی حالی، بی اشتهایی، دل درد و اسهال  می باشد.

این مقام مسئول تاکید کرد: نظر به اینکه در فصل سرما دام ها از مراتع به جایگاه ثابت منتقل می شوند و جیره دام تغییر می کند دامداران قبل از جابجایی دام نسبت به واکسیناسیون دام ها علیه بیماری آنتروتوکسمی اقدام کنند. همچنین با اجتناب از تغییر سریع جیره غذایی حیوانات، جلوگیری از پرخوری حیوانات می توان از بروز بیماری آنتروتوکسمی جلوگیری کرد.

 

  • گروه خبری : اداره شهرستان سبزوار,هشدارهای بهداشتی
  • کد خبر : 328521
pr_rkh روابط عمومی استان

pr_rkh روابط عمومی استان