تاکید شبکه دامپزشکی سبزوار بر ضرورت عقیم سازی کود پایان دوره پرورش
مسئول واحد طیور شبکه دامپزشکی سبزوار، بر ضرورت عقیم سازی کود واحدهای پرورش طیور در پایان هر دوره، جهت جلوگیری از انتقال بیماری ها، تأکید کرد.
دکتر ارینب ابتدایی، اظهار داشت: کود مرغی به عنوان یکی از فاکتورهای اصلی انتقال عوامل بیماریزا، بخصوص آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان و آنگارا در مرغداریها محسوب میشود. عدم توجه به روش جمع آوری مناسب و نگهداری کود و عقیم سازی آن سبب بوجود آمدن محل مناسبی برای تکثیر، رشد و نمو حشرات، انگلها و سایر عوامل بیماریزا از جمله بیماریهای ویروسی طیور می گردد.
وی، خاطرنشان کرد: مرغداران بایستی موضوع عقیم سازی کود تولید شده در واحد پرورش خود را جهت جلوگیری از خسارات اقتصادی ناشی از بروز بیماریها، جدی بگیرند و از خروج کود عقیم نشده پایان دوره پرورش به منظور استفاده در کشاورزی و سایر موارد صنعتی جداً خودداری نمایند.
ابتدایی، در خصوص نحوه عقیم سازی کود، اظهار داشت: جهت عقیم سازی کود ابتدا کود موجود در مرغداری ها را قبل از جابجایی و حمل و نقل باید در محل مناسبی دپو و روی آن را با نایلون یا لایه ای از خاک بمدت ۵ روز بپوشانند تا حرارت درونی آن به ۵۰ - ۵۵ درجه سانتیگراد برسد و همین افزایش دما همراه با کاهش اسیدیته ناشی از تخمیر، منجر به از بین رفتن بسیاری از عوامل بیماری زا می شود .
وی، اذعان داشت: مجوز جوجه ریزی به واحدهای مرغداری که محل ذخیره سازی کود و شرایط عقیم سازی نداشته باشند، ارائه نمی شود.