توصیه های دامپزشکی سبزوار در مورد نحوه خرید، نگهداری و مصرف گوشت قرمز منجمد
به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی سبزوار، جهت سلامت و تامین امنیت غذایی، رعایت توصیه های ذیل در خصوص نحوه خرید، نگهداری و مصرف گوشت قرمز منجمد الزامی است.
رئیس شبکه دامپزشکی سبزوار گفت: از مهمترین روش های نگهداری گوشت قرمز انجماد می باشد و با روش های اصولی انجماد می توان ماده غذایی را به مدت طولانی تری نگهداری نمود.
به گفته ی وی، زنجیره سرد شامل: حفظ برودت لازم و انجماد مطلوب در مراحل مختلف تولید در کشتارگاه یا مرکز بسته بندی،نقل و انتقال ،نگهداری و عرضه گوشت می باشد که اگر خللی در هر مرحله ایجاد شود، باعث فساد و خرابی گوشت می شود.
دکتر برات الله زیدآبادی، از وظایف مهم دامپزشکی را نظارت بر تمامی مراحل تولید، توزیع، عرضه، نگهداری و رعایت مراحل مختلف زنجیره سرد فرآورده های خام دامی، مطابق دستورالعمل های سازمان دامپزشکی کشور دانست که این مهم به صورت مستمر توسط کارشناسان شبکه دامپزشکی سبزوار در حال انجام است همچنین، جهت تامین سلامت و امنیت غذایی، رعایت توصیه های بهداشتی ذیل در خصوص خرید، نگهداری و مصرف گوشت قرمز منجمد توسط شهروندان را الزامی دانست.
1-گوشت های قرمز منجمد( وارداتی و داخلی) در کارتن های دارای مشخصات کامل شامل شرکت سفارش دهنده، تاریخ تولید و تاریخ انقضا عرضه می شود و کارتن ها دارای برچسب نظارت دامپزشکی و مهمور به مهر ذبح شرعی هستند.
2-قطعات گوشت باید دارای ظاهر مناسب بوده و در لفاف های نایلونی سالم قرار داشته باشند.
3-سطح گوشت باید عاری از لکه های قارچی(لکه های سبز) ، سوختگی ناشی از انجماد (رنگ قهوه ای) و رنگ غیر طبیعی باشد.
4-خرید گوشت منجمد از فروشگاههای معتبر تحت نظارت دامپزشکی انجام شود.
5-بسته های گوشت منجمد بایستی فاقد خونابه و کریستال های یخ باشد.
6-انتقال سریع گوشت های منجمد خریداری شده به فریزر خانه
7-جهت مصرف و خروج گوشت از انجماد، بسته های گوشت را در قسمت یخچال 4 درجه سانتی گراد قرار دهید تا به تدریج از حالت انجماد خارج شود
8-گوشتی که از انجماد خارج شود بسیار سریع تر از گوشت تازه فاسد می شود بنابراین سریع آن را مصرف نمایید
9-هرگز گوشتی که از انجماد خارج شده است را مجددا منجمد نکنید زیرا فاقد ارزش غذایی می شود
10-از چرخ کردن گوشت منجمد خودداری نمایید یا در اسرع وقت مصرف نمایید.