هشدار بهداشتی دامپزشکی سبزوار در مورد خرید و نگهداری ماهی
روابط عمومی شبکه دامپزشکی سبزوار گفت؛ به جهت تغذیه سالم و اطمینان شهروندان از سلامت آبزیان (ماهی) توجه به توصیه های بهداشتی در مورد خرید و نگهداری ماهی ضروری است.
رئیس شبکه دامپزشکی سبزوار گفت: تغذیه سالم و مناسب از اساسی ترین ارکان های سلامتی است. گوشت آبزیان به دلیل ویژگی های خاص و بارزی که دارد از انواع گوشت های خوراکی دیگر متمایز می شود.
دکتر زید آبادی افزود؛ مصرف سرانه آبزیان در دنیا رو به افزایش است. با توجه به استقبال شهروندان از خرید ماهی تازه و منجمد به منظور ایجاد اطمینان از سلامت آبزیان عرضه شده در فروشگاهها و تغذیه سالم تر، دامپزشکی سبزوار توصیه های بهداشتی ذیل را به شهروندان در خصوص خرید و نگهداری ماهی ارائه می دهد:
1-ماهی را از فروشگاه های معتبر خریداری نمایید.
2- ماهی را لمس کنید و با نوک انگشت ماهی را فشاردهید، ماهی تازه حالت لغزنده و غیر جسبنده دارد و سریع به حالت اولیه بر میگردد.
3-آبشش ماهی باید قرمز روشن باشد و مرور زمان آبشش ها را تیره میکند.آبشش ماهی تازه، تمیز، روشن، درخشان و بدون مایع چسبنده است. ماهی مانده، آبشش خشک و رنگ خاکستری تیره دارد.
4-درخشنده و برجسته بودن چشم ماهی مهم است، در غیراین صورت ماهی کهنه است.
5-فلس ماهی براق، محکم و چسبیده به بدن ماهی است ولی وقتی ماهی مانده است فلس براقیت خود را از دست می دهد و به راحتی از پوست جدا می شود.
6-ماهی تازه را حداکثر تا 2 روز می توان در یخچال و 2 ماه در فریزر نگهداری نمود.
7-ماهی یخ زده را به محض باز شدن یخ باید استفاده کرد.
8-ماهی می بایست ابتدا پاک و شسته شود و سپس فریز گردد.