• 1403/01/16 - 12:03
  • تعداد بازدید : 52
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

همشهریان بیماری تب کریمه کنگو را جدی بگیرند

روابط عمومی شبکه دامپزشکی سبزوار، در مورد بروز بیماری تب کریمه کنگو و راههای انتقال و پیشگیری از آن هشدار جدی داد.

دکتر برات الله زیدآبادی، رئیس شبکه دامپزشکی سبزوار، در خصوص این بیماری گفت: بیماری ویروسی تب خونریزی دهنده کریمه کنگو از مهمترین بیماری‌های قابل انتقال از حیوان به انسان است که اساسا از طریق گزش کنه هیالوما و تماس با خون و ترشحات دام آلوده و همچنین انسان بیمار قابل انتقال است.

وی، در ادامه بیان داشت: مقاومت ویروس در برابر گرما کم است و در دمای 56 در جه سانتگراد به مدت 30 دقیقه از بین می رود بنابراین پختن گوشت و پاستوریزه کردن شیر باعث از بین رفتن ویروس می شود. اسیدی شدن گوشت پس از چند ساعت از ذبح دام باعث از بین رفتن وروس می شود بنابراین در کشتارگاه‌های صنعتی، لاشه دام به مدت ۲۴ ساعت در دمای ۴ درجه سلسیوس نگهداری می‌شود تا ویروس از بین برود.

این مقام مسئول، اظهار داشت: با توجه به افزایش فعالیت کنه ها در فصول بهار و تابستان، آلودگی دام ها بالا رفته و خطر گسترش و انتقال بیماری وجود دارد که رعایت موارد بهداشتی  ذیل جهت پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو باید مورد توجه قرار گیرد:

1-خودداری از له کردن کنه با دست یا روی بدن دام، رعایت ‏اصول ایمنی کار به منظور جلوگیری از بروز خراش پوستی و تماس آن با ترشحات دامی.

2- کنترل تردد غیرمجاز دام، انجام سم‌پاشی‌های ادواری دام و جایگاه، جمع‌آوری کود و فضولات دامی و خارج کردن از دامداری از جمله مواردی است که باید مد نظر قرار گیرد.

3-توصیه می‌شود افراد از مصرف جگر خام و نیم‌پخته خودداری و موارد بهداشتی همچون استفاده از دستکش و ماسک هنگام تماس، ذبح دام و خرد کردن گوشت را رعایت کنند.

4- نگهداری گوشت به مدت 24 ساعت  و جگر به مدت 48 ساعت در دمای چهار درجه سانتی‌گراد ‏در یخچال، از دیگر راهکارهای پیشگیری از ابتلاء به تب کریمه کنگو به شمار می‌رود. با رعایت نکات بهداشتی، این بیماری به سهولت قابل پیشگیری است.

5- از خرید و مصرف گوشت دامی هایی که به طریق غیر قانونی وقاچاق وارد کشور می شوند و یا بصورت غیر بهداشتی  خارج از کشتارگاه ذبح وعرضه می گردند خودداری کنید.

  • گروه خبری : اداره شهرستان سبزوار,هشدارهای بهداشتی
  • کد خبر : 317296
pr_rkh روابط عمومی استان

pr_rkh روابط عمومی استان