شبکه دامپزشکی قوچان، به دامداران توصیه نمود:
اهمیت مصرف آغوز در گوساله های تازه متولد شده
شبکه دامپزشکی قوچان، در رابطه با اهمیت مصرف آغوز در گوساله های تازه متولد شده، به دامداران شهرستان توصیه نمود.
روابط عمومی دامپزشکی قوچان، اعلام کرد؛ یکی از عواملی که مانع کاهش رشد و جلوگیری از بیماری ها در گوساله ها شده و تاثیر زیادی بر اقتصاد دامداری ها دارد، مصرف به موقع آغوز می باشد.
دکتر حامد شمس، رئیس شبکه دامپزشکی قوچان، در این باره گفت: آغوز میزان زیادی از مواد مغذی و غیر مغذی که برای تغذیه گوساله و ایمنی اکتسابی ضروری هستند را فراهم می کند. عوامل رشد، آغوز و هورمون ها اثرات سودمندی بر بلوغ بعد از تولد دارند و ممکن است بر مصرف مواد خوراکی و هزینه انرژی در گوساله های تازه متولد شده تاثیر داشته باشند.
شمس، در ادامه گفت: مطالعات نشان داده است که گوساله های هلشتاینی که در طی 4 تا 6 ساعت اول زندگی چهار لیتر شیر در مقابل دو لیتر آغوز دریافت می کنند، شیر بیشتری در شکم اول تولید خواهند نمود.
وی، در انتها گفت: توصیه می شود که به منظور موفقیت آمیز بودن انتقال ایمنی غیرفعال، گوساله ها به مقدار ۱۰ تا ۱۲ درصد از وزن بدن خود، طی یک تا دو ساعت بعد از تولد آغوز دریافت کنند.