• 1401/10/20 - 09:02
  • تعداد بازدید : 151
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

توقیف خودروی غیر مجاز حمل ماهی در حاشیه شهرستان کاشمر

رییس شبکه دامپزشکی شهرستان کاشمر از توقیف و معدوم سازی محموله یک دستگاه خودروی غیرمجاز حمل ماهی توسط کارشناسان آن شبکه با همکاری نیروی انتظامی خبر داد.

دکتر سعید خانزاده گفت: مالک این خودرو علی رغم  تذکرات قبلی مبنی بر پرهیز از عرضه ماهی فاقد هویت  در حاشیه خیابان بدون رعایت مسائل بهداشتی، مرتکب تخلف و با حکم قضایی و حضور نیروی انتظامی توقیف شد.

بنا به گفته وی این سومین خودروی کشف شده توسط بازرسان شبکه دامپزشکی کاشمر در یک ماه گذشته می باشد که اقدام به عرضه ماهی بدون هویت و بخصوص ماهی حرام (کوسه ماهی) به جای ماهی شیر و تن پس از جداسازی باله، دم و سر آنها را به صورت غیرقانونی به عنوان ماهی جنوب به فروش میرسانند .

وی اظهار داشت گوشت کوسه به علت بی استخوان بودن و قابلیت عمل آوری به شکل فیله و استیک و قطعات کبابی، از بازار پسندی مناسبی برخوردار بوده و به همین سبب این سود جویان اقدام به عرضه آن با اسامی مجعول از جمله فیله ماهی شیر، ماهی تن و فیله ماهی بدون استخوان می نمایند که این نحوه عرضه علاوه بر تخلف فروش محصولی با نام محصولی دیگر، می تواند مشکلاتی از لحاظ سلامت برای برخی از شهروندان ایجاد نماید، از جمله در افراد دارای ناراحتی های قلبی و عروقی، افراد دارای بیماری نقرس و افراد دارای فشار خون بالا و همچنین برخی از افراد حساس به اوره و آمونیاک می تواند ایجاد شوک نماید که در صورت عرضه با نام واقعی تا حد زیادی از این معضلات جلو گیری خواهد شد.

 این مقام مسئول  برخی از روش های تشخیص لاشه کوسه از ماهیان دیگر را به قرار زیر عنوان کرد:

۱-در صورت وجود پوست در روی لاشه، بهترین روش تشخیص استفاده از روش لمس پوست است. پوست کوسه زبر بوده و مانند کاغذ سمباده زبر، روی دست خراش ایجاد می نماید. این ویژگی در هیچ گونه دیگری از ماهیان از جمله ماهیان حلال گوشت دیده نشده و خاص کوسه ها می باشد.

۲-ستون فقرات در کوسه ها با رنگ سفید مطلق، با نوک چاقو قابل مقطع برداری و گود شدن بدون ایجاد شکستگی است ( به علت غضروفی بودن )، در حالیکه این بخش در ماهیان استخوانی به رنگ سفید شیری بوده و غیر قابل مقطع برداری به وسیله چاقو بوده و در صورت برداشت مقطع محل اصابت چاقو دچار شکستگی خواهد شد.

3- گوشت اوره زدایی شده و تازه کوسه باید فاقد بوی تند و مشمئز کننده باشد و رنگ آن سفید است. در حالیکه گوشت کهنه و اوره زدایی نشده به رنگ قهوه ای همراه با بوی تند آمونیاکی می باشد.

  • گروه خبری : اداره شهرستان کاشمر
  • کد خبر : 296234
کلمات کلیدی
pr_rkh روابط عمومی استان

pr_rkh روابط عمومی استان

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید