توصیه های بهداشتی دامپزشکی مشهد جهت ذبح دام در ایام محرم
دکتر محمد سیاح، رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان مشهد، ضمن عرض تسیلت فرا رسیدن ایام سوگواری سرور و سالار شهیدان به همشهریان عزیز، خطاب به هیئت امنای مساجد، حسینیه ها، تکایا و دستجات عزادداری سالار شهیدان ابا عبدالله الحسین (ع) توصیه نمود؛ متوالیان، خرید دام های نذری را از میادین و مکان های عرضه دام تحت نظارت دامپزشکی انجام داده و تلاش نمایند، ذبح دام در کشتارگاه های تحت نظارت دامپزشکی بصورت بهداشتی، انجام پذیرد.
سیاح، گفت: ذبح دام در مکان ها و معابر عمومی ضمن ناخوشایند بودن در انظار، باعث انتقال بسیاری از بیمارهای مشترک بین دام و انسان می گردد.
وی، افزود: لازم است به منظور کاهش برخی از عوامل بیماری زا، لاشه گوشت به مدت حداقل 24 ساعت در دمای 4 درجه سانتیگراد دمای یخچال نگهداری شود و در صورت ذبح دام در محلی غیر از کشتارگاه ، تاکید می گردد لاشه و اندام های داخلی توسط کارشناسان دامپزشکی مورد بررسی قرار گیرد.
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان مشهد، تصریح کرد: از همشهریان عزیز تقاضا می شود؛ در راستای بالا بردن سطح بهداشت جامعه با رعایت ضوابط بهداشتی در خصوص کشتار دام قربانی، دامپزشکی را یاری نموده و غذای سالم و محیط بهداشتی همراه نذر خود به سوگواران امام حسین (ع) اهدا نمایند.
وی، در پایان افزود: لازم است نهایت دقت و رعایت توصیه های بهداشتی به منظور حفظ بهداشت و رعایت ضوابط بهداشتی ( در خرید دام ، ذبح دام ، محل ذبح دام ، و ... ) اعمال گردد، تا بر اثر کشتار دام بیمار و آلوده، اسباب انتشار و انتقال بیماری های مشترک بین دام و انسان فراهم نشود.
سیاح، افزود: سامانه تلفنی ۱۵۱۲ دامپزشکی شهرستان مشهد، آماده پاسخگویی و ارائه خدمات رایگان به زائران و مجاوران و دستجات عزاداری سید الشهداء خواهد بود.