توصیه های دامپزشکی مشهد به شهروندان در خصوص تهیه و خرید ماهی سالم و بهداشتی
دکتر محمد سیاح رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان، طی اطلاعیه ای به تعدادی از توصیه های بهداشتی و کاربردی در خصوص بهداشت و سلامت فراورده های خام دامی اشاره نمود.
سیاح، گفت: پروتئین های حیوانی در سلامتی و رشد بدن نقش بسزایی دارند و در صورتیکه این مواد از مراکز مطمئن و تحت نظارت دامپزشکی تهیه نشوند، می توانند باعث سرایت بیماری های قابل انتقال به انسان و ایجاد مسمومیت های غذایی شده و سلامت مصرف کننده را به خطر بیاندازند ، از این رو در تهیه مواد پروتئینی دامی باید نهایت دقت را بعمل آورده و توصیه های بهداشتی را مد نظر قرار داد .
رئیس شبکه دامپزشکی مشهد، اظهار داشت: از آنجا که ماهی یکی از فرآورده های خام دامی است که جایگاه مهمی در سفره غذایی خانوار دارد شهروندان هنگام خرید ماهی، در خصوص سلامت و مصرف آن توجه داشته باشند که ماهی سالم باید دارای ظاهری درخشنده ، شفاف و عاری از مواد لزج ، چشم های درخشان، شفاف، روشن و برجسته، آبشش هایی با رنگ صورتی یا قرمز و عضلات مقاوم در برابر فشار انگشت دست باشد ماهی منجمد در حالت انجماد باید عاری از هرگونه قارچ (لکه های رنگی ناشی از رشد قارچ) و آثار سوختگی ناشی از انجماد باشد ، ضمن اینکه ماهی منجمد پس از انجماد زدایی، باید سختی و قوام طبیعی خود را حفظ کند و عاری از بوهای نامطبوع و آزار دهنده باشد.
وی، در پایان در خصوص ماهی فاقد سلامت بهداشتی افزود: عرضه ماهی با ویژگی های بو و رنگ غیر طبیعی، پوست چین دار و بد رنگ که به راحتی از عضلات جدا می شود ، شکم تغییر شکل یافته و متورم با لکه های آبی تیره، سبز و یا سیاه و مخرج باز، آبشش های خشک با ظاهر خاکستری (کدر)، سرپوش آبششی که بطور جزئی چسبیده به آبشش و با لکه های قرمز تیره و کدر می باشد و ماهیانی که فلس آنها به راحتی کنده می شود، فاسد و غیرقابل مصرف می باشند.