توصیه دامپزشکی مشهد به مرغداران شهرستان؛
ضرورت عقیم سازی کود پایان دوره، بعنوان یکی از مهمترین روش های موثر پیشگیری از انتشار بیماری های طیور
به گزارش روابط عمومی ، دکتر محمد سیاح رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان مشهد، بیان داشت: بسیاری از عوامل انگلی، میکروبی و ویروسی بیماریزا در واحدهای مرغداری، مانند ویروس های عامل بیماری آنفلوانزا، نیوکاسل، برونشیت عفونی و... که همراه با مدفوع و ترشحات تنفسی از بدن طیور دفع شده، در بستر به فراوانی وجود دارند.

وی، ابراز داشت: از روشهای فرآوری و عقیم سازی کود متناسب با امکانات موجود در مرغداری، می توان به خشک کردن کود با استفاده از کود خشک کنهای مکانیکی، روی هم انباشتن کود (دپو کردن) و سیلو کردن کود مرغ، اشاره کرد .
سیاح، همچنین تصریح کرد: بر اساس شیوهنامههای بهداشتی سازمان دامپزشکی کشور، و در روش عملیاتی، کود پایان دوره واحدهای پرورشی قبل از جابجایی و حمل و نقل باید در محل مناسبی دپو شوند که برای این کار، کود با استفاده از نایلون یا لایهای از خاک پوشیده شده و بر اثر رطوبت و تخمیر ایجاد شده، بسیاری از عوامل بیماریزای موجود در کود، به سبب افزایش حرارت درونی از بین می روند.
رئیس شبکه دامپزشکی مشهد، در پایان خاطر نشان کرد: کود پایان دوره مرغداری ها، پس از رعایت مراحل عقیم سازی، تحت نظارت و با ارائه گواهی فوق توسط دامپزشک طرف قرارداد مرغداری، اجازه خروج از مرغداری به مقاصد اراضی کشاورزی و سایر موارد صنعتی را خواهد داشت، لذا مرغداران بایستی به جهت جلوگیری از انتقال عوامل بیماریزا مانند؛ آنفلوانزای پرندگان، نیوکاسل، برونشیت، گامبور، آنگارا و ... این مهم را جدی بگیرند.