• 1403/05/01 - 10:05
  • تعداد بازدید : 257
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
توصیه دامپزشکی مشهد به مرغداران شهرستان؛

ضرورت عقیم سازی کود پایان دوره، بعنوان یکی از مهمترین روش های موثر پیشگیری از انتشار بیماری های طیور

به گزارش روابط عمومی ، دکتر محمد سیاح رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان مشهد، بیان داشت: بسیاری از عوامل انگلی، میکروبی و ویروسی بیماریزا در واحدهای مرغداری، مانند ویروس های عامل بیماری‌ آنفلوانزا، نیوکاسل، برونشیت عفونی و... که همراه با مدفوع و ترشحات تنفسی از بدن طیور دفع شده، در بستر به فراوانی وجود دارند.

وی، ابراز داشت: از روش‌های فرآوری و عقیم سازی کود متناسب با امکانات موجود در مرغداری،  می توان به خشک کردن کود با استفاده از کود خشک کن‌های مکانیکی، روی هم انباشتن کود  (دپو کردن) و سیلو کردن کود مرغ، اشاره کرد .

   سیاح، همچنین تصریح کرد: بر اساس شیوه‌نامه‌های بهداشتی سازمان دامپزشکی کشور، و در روش عملیاتی، کود پایان دوره واحدهای پرورشی قبل از جابجایی و حمل و نقل باید در محل مناسبی دپو شوند که برای این کار، کود با استفاده از نایلون یا لایه‌ای از خاک پوشیده شده و بر اثر رطوبت و تخمیر ایجاد شده، بسیاری از عوامل بیماریزای موجود در کود، به سبب افزایش حرارت درونی از بین می روند.

   رئیس شبکه دامپزشکی مشهد، در پایان خاطر نشان کرد: کود پایان دوره مرغداری ها، پس از رعایت مراحل عقیم سازی، تحت نظارت و با ارائه گواهی فوق توسط دامپزشک طرف قرارداد مرغداری، اجازه خروج از مرغداری به مقاصد اراضی کشاورزی و سایر موارد صنعتی را خواهد داشت، لذا مرغداران بایستی به جهت جلوگیری از انتقال عوامل بیماریزا مانند؛ آنفلوانزای پرندگان، نیوکاسل، برونشیت، گامبور، آنگارا و ... این مهم را جدی بگیرند.

 

  • گروه خبری : اخبار شهرستان صفحه اصلی,اداره شهرستان مشهد
  • کد خبر : 322853
pr_rkh روابط عمومی استان

pr_rkh روابط عمومی استان