هشدار دامپزشکی شهرستان مشهد در خصوص بیماری هاری و تبعات خطرناک آن
دکتر هادی شایسته ، معاون شبکه دامپزشکی مشهد ضمن توصیه جهت پیشگیری از بیماری هاری ،در خصوص تبعات خطرناک آن هشدار داد.
وی با بیان اینکه: هاری یکی از مهلکترین بیماریهای قابل انتقال از حیوان به انسان بوده و سگها عامل بیش از ۹۰ درصد موارد حیوان گزیدگی و انتقال بیماری هاری و مرگ ناشی از آن در انسان هستند، یادآور شد: حذف بیماری هاری از طریق پیشگیری از گزش و انجام واکسیناسیون ناقلین امکانپذیر است .
دکتر شایسته گاز گرفتن و تماس بزاق حیوان آلوده با پوست صدمه دیده را عمدهترین راه سرایت بیماری به انسانها عنوان کرد .
معاون شبکه دامپزشکی مشهد خاطرنشان کرد: هرگاه انسان توسط حیوان هار مورد گزش قرار بگیرد و اقدامات پیشگیرانه انجام نشود ، پس از طی یک دوره مخفی از ۱۰ روز تا ۲ سال و بطور معمول ۲ تا ۱۲ هفته علایم هاری در وی ظاهر شده و منجر به مرگش میشود.
این مقام مسئول افزود : خوشبختانه علیرغم کشندگی بالای این بیماری، در صورت انجام کلیه مراحل پیشگیری و درمان بیماری از جمله شستشوی صحیح محل گزش با آب و صابون و تزریق سرم و واکسیناسیون به موقع و کامل، میتوان از ابتلا به هاری پیشگیری کرد.
دکتر شایسته همچنین به ذکر توصیههایی جهت پیشگیری و کنترل حیوان گزیدگی و بیماری هاری پرداخت و ادامه داد: افراد از نزدیک شدن به سگ های ولگرد و بدون صاحب و غذا دهی به آن ها بپرهیزند ، زیرا خود را در معرض حمله احتمالی این حیوانات قرار داده و همچنین با غذا دهی به آن ها موجبات زاد و ولد بیرویه آنها فراهم می شود. همچنین افراد ، از آزار و اذیت و نزدیک شدن به سایر حیوانات نیز پرهیز کنند ، چرا که سایر حیوانات اهلی و وحشی نیز میتوانند آلوده به ویروس هاری بوده و در صورت گزش، احتمال ابتلا به بیماری هاری وجود دارد.