هشدار رئیس شبکه دامپزشکی نیشابور در خصوص بیماری تب کریمه کنگو
با توجه به شروع فصل گرما و فعالیت حشرات و کنه ها رییس شبکه دامپزشکی نیشابور، در خصوص ابتلا به بیماری مشترک و خطرناک تب خونریزی دهنده کریمه کنگو هشدار داد.

دکتر علی سلیمانی، رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان نیشابور، با اشاره به شروع فصل گرما و فعالیت حشرات بویژه کنه ها که عامل اصلی بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو می باشد اظهار داشت: عامل این بیماری نوعی کنه می باشد که چنانچه به ویروس بیماری آلوده باشد می تواند بوسیله گزش انسان و دام را به بیماری مبتلا کند ولی این بیماری در دام علائم خاصی ندارد و انسان از طریق تماس با گوشت آلوده و ترشحات آن نیز می تواند به بیماری مبتلا گردد.
سلیمانی، بهترین راه های پیشگیری و انتقال و انتشار این بیماری را موارد زیر عنوان نمود؛
1 – سم پاشی دوره ایی بدن و جایگاه دام
2 – ذبح دام صرفاً در کشتارگاه انجام گردد
3 - گوشت مصرفی خانوار از مراکز مجاز که مدت زمان پیش سرد در کشتارگاه را طی کرده باشد تهیه و حتما به مهر بهداشتی دامپزشکی روی لاشه توجه گردد
4 – از مصرف گوشت و جگر نیم پز اکیداً اجتناب گردد
5 – از دستکاری ، کندن و له کردن کنه ها بر روی بدن دام توسط دست اکیداً خودداری گردد
6 – افرادی که در کشتارگاه به ذبح دام مشغولند از وسایل حفاظت فردی مانند: ماسک، دستکش، چکمه، عینک و لباس مناسب استفاده نموده و پس از اتمام کار ابزارشان را ضد عفونی نمایند.