یکشنبه 24 خرداد 1405

flag
  • 1397/05/10 - 12:00
  • تعداد بازدید : 108
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

«نیوکاسل» 30 درصد طیور مرغداری های ایلام را تلف کرد


مسئول مبارزه با بیماری های طیور و زنبور عسل اداره کل دامپزشکی ایلام گفت: 20 تا 30 درصد طیور برخی از مرغداری های استان در سه ماهه اخیر امسال تاکنون به علت ابتلا به بیماری نیوکاسل تلف شده اند.




دکتر شهرام باسامی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این مقدار تلفات در چهار کانون مرغداری شناسایی شده استان ایلام گزارش و ثبت شده است.

وی یادآور شد: این تعداد تلفات و کانون های بروز این بیماری توسط صاحبان مرغداری ها در ماه های اخیر به دامپزشکی استان ایلام اطلاع داده شده است.

به گفته باسامی ،نیوکاسل به عنوان یک بیماری بومی در صورتی که مورد بی توجهی مرغداران قرار بگیرد می تواند تلفات و خسارات جبران ناپذیری را در واحدهای مرغداری ها برجای بگذارد.

وی تاکید کرد: بیماری نیوکاسل 60 تا 65 درصد در میزان مرگ و میر طیور واحدهای صنعتی نقش دارد .

باسامی عدم رعایت بهداشت در محل مرغداری یا انبار دان و خوراک طیور، مشکل در تغذیه، شکست واکسیناسیون ( انجام ناصحیح مایه کوبی)، داشتن بیماری های زمینه ای سرکوب کننده ایمنی بدن، ابتلا به مسمومیت های خفیف را از جمله راه های ابتلای مرغ ها به بیماری نیوکاسل دانست.

باسامی افزود: برای جلوگیری از بروز این بیماری مرغداران باید واکسیناسیون طیور خود را در طول دوره های 45 تا 50 روزه رشد طیور به طور متوالی و حداقل پنج بار انجام دهند.

وی گفت: مرغداران باید واکسیناسیون پرندگان خود را به صورت قطره های چشمی، اسپری، تزریقی، آشامیدنی ( با آب بهداشتی و تصفیه شده و فاقد کلر و مواد اضافی ) و خوراکی برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری را به دفعات در طول دوره رشد طیور انجام دهند.

مسئول مبارزه با بیماری های طیور و زنبور عسل اداره کل دامپزشکی ایلام با بیان اینکه پرندگان آزاد پرواز اهلی و وحشی نظیر کبوترهای خانگی، گنجشک، یاکریم و قمری می توانند مخزن انتشار ویروس بیماری نیوکاسل باشند، به صاحبان مرغداری ها توصیه کرد تا از نزدیک شدن این پرندگان به انبار دان و خوراک و یا محیط نگهداری طیور جلوگیری کنند.

به گزارش ایرنا، بیماری های آنفولاآنزا، گامبورو، نیوکاسل و برونشیت از بیماری های شایع و بومی در بین طیور استان است.

استان ایلام دارای 400 واحد مرغداری است.

بیماری نیوکاسل یکی از خطرناکترین بیماریهای ویروسی طیور بوده و به شدت مسری است، عامل این بیماری «پارامیکسو »ویروسی است که پرندگان و انسانها را مبتلا می کند، ویروس این بیماری از طریق دهان، ارتباط تنفسی و مدفوع منتقل می شود. 

سالانه 51 هزار و 500 تن تولید گوشت مرغ در 400 واحد مرغ داری ایلام تولید می شود .


  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 40051
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب
گفتگوی آنلاین

سامانه گفتگوی آنلاین سازمان دامپزشکی کشور