الزامات و توصیه های بهداشتی جهت تولید و عرضه ماهی قرمز در خراسان رضوی
همزمان با واپسین ماه سال، اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی برخی الزامات بهداشتی در تولید و عرضه ماهیان قرمز را اعلام کرد.
رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری ای آبزیان اداره کل دامپزشکی استان در این زمینه اعلام داشت: ویروس کرونای عامل بیماری کووید19در ماهیان بیماری زا نبوده و توصیه های بهداشتی صرفاً به منظور جلوگیری از مخاطره بهداشتی احتمالی ناشی از انتقال مکانیکی ویروس از طریق آب و سطح بدن ماهی می باشد.
دکتر محسن نژاد افزود: در صورت تماس با ماهی و یا آب حمل و نگهداری، بلافاصله نسبت به شستشوی دستها با آب و صابون و یا استفاده از ضدعفونی کننده های مناسب اقدام گردد.
وی در زمینه الزامات بهداشتی در مراکز تولید ماهی قرمز و خودروهای حمل ماهی نیز اطلاع رسانی هرگونه تلفات غیرمعمول در ماهیان به شبکه دامپزشکی شهرستان، اخذ گواهی بهداشتی حمل، رعایت بهداشت فردی و محیطی را از مهم ترین موارد دانسته و یادآور شد افرادی که دارای علائم مشکوک به بیماری های تنفسی می باشند، نباید در چرخه تولید و حمل ماهی قرمز فعالیت داشته باشند و شستشو و ضدعفونی کردن وسایل و تجهیزات حمل ماهی قبل از بارگیری از ضروریات است
محسن نژاد در خصوص الزامات بهداشتی مراکز عرضه عمده ماهی قرمز نیز یادآور شد: تهیه ماهی از مراکز تولید مجاز و دارای گواهی حمل بهداشتی دامپزشکی، تخلیه محموله زیر نظر دامپزشک مستقر در مراکز عمده، شستشو و ضدعفونی وسایل و تجهیزات نگهداری، تخلیه مستقیم آب حمل و تعویضی به شبکه فاضلاب، عدم تماس حفاظت نشده با آب و ماهی، رعایت بهداشت فردی و محیطی از مهم ترین موارد لازم الاجرا توسط این مراکز است و در این مراکز نیز افرادی که دارای علائم مشکوک به بیماری های تنفسی می باشند، نباید در چرخه بسته بندی و عرضه ماهی قرمز فعالیت داشته باشند.
وی در زمینه الزامات بهداشتی در عرضه خرده فروشی ماهی قرمز نیز عنوان داشت: ماهی قرمز باید در واحدهای صنفی مجاز و اماکن تعیین شده توسط شهرداری ها با هماهنگی اداره دامپزشکی عرضه شود و تهیه ماهی قرمز این واحدها بایستی از مراکز عمده مجاز صورت گرفته باشد، همچنین شستشو و ضدعفونی وسایل و تجهیزات نگهداری، تخلیه مستقیم آب حمل و تعویضی به شبکه فاضلاب، عدم تماس حفاظت نشده با آب و ماهی، رعایت بهداشت فردی و محیطی از دیگر موارد ضروری در این زمینه است و در این مراکز نیز افرادی که دارای علائم مشکوک به بیماری های تنفسی می باشند، نباید در عرضه ماهی قرمز فعالیت داشته باشند.
او در پایان یادآور شد: با توجه به اینکه جانورانی نظیر خزندگان، دوزیستان و حلزون ها می توانند بعنوان ناقل یا واسط بالقوه انواع عوامل بیماری زا برای انسان باشند، عرضه هر گونه موجود زنده غیر از ماهی قرمز ممنوع می باشد.