تاکید رییس سازمان دامپزشکی بر گسترش تحقیقات و پژوهش در بخش های مختلف دامپزشکی
رییس سازمان دامپزشکی کشور در دیدار با رییس و اعضای هیات علمی موسسه تحقیقات واکسن وسرم سازی رازی شعبه شمال شرق در مشهد بر ضرورت توجه به تحقیقات و پژوهش در بخش های مختلف دامپزشکی کشور تاکید کرد.
به گزارش فاخته نیوز، دکتر علیرضا رفیعی پور گفت: در صحبت های خود همیشه از خانواده دامپزشکی یاد می کنم و تفکیکی بین سازمان و موسسه و.. نمی بینم و تمام این مجموعه را یک خانواده می بینم.
وی اظهار داشت: در سازمان هایی نظیر oie مقبولیت بالایی داریم و می توانیم با هم افزایی بین بخشی بر این موقبولبت و موفقیت بفزاییم.
رفیعی پور افزود: هم اکنون در جنگ تولید هستیم و باید به سمت رفع بحث هایی نظیر اضطرار واکسن قدم برداریم.
وی گفت: فضای فعلی دامپزشکی کشور فضای همدلی مناسبی است که اجازه می دهد به سوی حل مشکلات پیش برویم و بایستی اذعان داشته باشم در این خانواده طی این سال ها طرح موضوع شده ولی هیچگاه راهکار ارائه نشده و این به این دلیل است که حرکت مناسبی در جهت رفع مشکل صورت نمی گیرد لذا باید تلاش کنیم خودمان پیوست مشکل نباشیم بلکه راهکار دهیم.
رییس سازمان دامپزشکی کشور اعلام داشت: همیشه در کشور، اضطرار واکسن داشتیم و این مورد مدام در حال تکرار هست و تبدیل به معضل بزرگی شده است.
رفیعی پور یادآور شد موسسه رازی جایگاهی است که باید درود بفرستیم به دانشمندان بزرگی که در این راه گام های بزرگی برداشتند.
وی خاطرنشان ساخت: انفرادی عمل کردن سبب درجا زدن می شود و لذا بایستی حرکت های دسته جمعی و با هدف انجام شود و تلاش شود خودارزیابی باید داشته باشیم و به خود و عملکرد خود نمره منصفانه دهیم.
او بیان داشت: ضروری است اقدامات و جایگاه موسسه برای عوام و خواص بیان شود و نشست های کارشناسی و تخصصصی بیشتری برگزار شود تا خدمات موسسه به طور واقعی تبیین شود.
وی با اشاره به خانواده بودن تمام مجموعه دامپزشکی گفت: سازمان را به عنوان پدر این خانواده و دارای جایگاه حاکمیتی می دانم و لازم است سازمان دامپزشکی به عنوان فرماندهی این مجموعه عملکرد خوب و مناسبی داشته باشد.
وی تصریح کرد: اعتقاد دارم با توجه به مشکلات موجود و آینده نگری این مشکلات، باید همکاران و مخاطبان ما در سراسر کشور دسترسی ساده ای به مدیران داشته باشند و ما و مدیران مجوعه در ستاد سازمان و استان ها پاسخگویی لازم را داشته باشیم.
رفیعی پور افزود: ارتباط با تولید کننده و تشکل ما را به اصل مشکل واقف می کند و تشکل ها که مطالبه گر هستند بهترین گزینه برای ایجاد ارتباط هستند.
وی یادآور شد: تلاشم این هست که در حوزه آموزش و پژوهش و تقویت این حوزه ها با تعامل فی مابین تقویت صورت پذیرد و ما باید به سمتی برویم تا به سوالات مختلف تولیدکننده پاسخ دهیم تا سبب برداشت غلط او از کار خود نشویم و سبب انتشار افکار نادرست در جامعه به ویژه در زمینه کیفیت تولید واکسن ها و خدمات نشویم.
وی عنوان داشت: قطعا آموزش و روابط عمومی بایستی نزدیک ترین قرابت را با رییس سازمان داشته باشند.
رییس سازمان دامپزشکی کشور افزود: سال هاست پروتکل می نویسیم برای همکاران با رویکردهای درمان، ریشه کنی، تشخیص و ... و حال اینکه جای پژوهش و تحقیقات در این پروتکل ها خالی است.
مدیر کل دامپزشکی استان خراسان رضوی دراین دیدار با اشاره به ارتباط مناسب و مطلوب اداره متبوع خود با موسسه رازی شعبه شمال شرق از انعقاد تفاهم نامه های همکاری با این موسسه خبر داد.
دکتر احمد شریعتی اعلام داشت: نزدیکی دو مجموعه و همکاری آنها با هم و نیز هم افزایی با دانشکده و نظام دامپزشکی میتواند اثرات و ثمرات خوبی داشته باشد
وی افزود: نیاز داریم تا اعتبارات پژوهشی تقویت شود و حمایت های معنوی نیز لازم و ضروری است.
شریعتی اعلام نمود: در زمینه اعتبارات پژوهش مشکلات زیادی داریم ولی با رقم های موجود و قوانین خاص جذب آنها نمی توان مشکلات زیادی را از حوزه دامپزشکی و تولیدات مرتبط با آن برطرف کرد.
رییس موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی شعبه شمال شرق نیز دراین دیدار بر لزوم گسترش همکاری های فی ما بین تاکید نمود.
دکتر حمیدرضا فرزین گفت: بحث اصلی موسسه در خصوص واکسن و سرم های درمانی بویژه در زمینه دام و طیور و همچنین تشخیص بیماری های دام و طیور با همکاری اداره کل دامپزشکی در حال انجام است و در قسمت های مختلف توان همکاری را با دامپزشکی را داریم
وی افزود: واکسن های تولیدی ما هم طراز با تولیدات خارجی هستند و پیشنهاد می کنیم سازمان دامپزشکی واردات واکسن را محدود کند تا ما بتوانیم تولید را افزایش دهیم.
فرزین اعلام داشت: دو آزمایشگاه رفرانس را در مشهد داریم که می توانیم در زمینه تشخیص با دامپزشکی همکاری نزدیکی داشته باشیم و در زمینه شتر و تشخیص بیماری های آن نیز اقدامات زیادی صورت دادیم و امکان تبادل تجارب با سازمان را در این خصوص داریم.
وی یادآور شد: اولویت ما تقویت تولیدات فعلی هست و در آینده و در سایت جدید در گلمکان نیازهای کشور های منطقه را با هدف صادرات تولید برطرف خواهیم کرد.
دکتر رضا طرقی عضو هیات علمی موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی نیز با ارائه دستاوردهای تحقیقاتی خود در سال های قبل افزود: لازم است به جای مخاطب قرار دادن تعداد زیادی از واحدهای تولید طیور سیستم های یکپارچه تولید به عنوان واسطه، ارتباط سازمان با تولیدکننده را ایجاد کنند و ایجاد ارتباط سهل تر و با سرعت بیشتر و با حداقل آسیب باشد.
وی در ادامه به انعکاس نتایج تحقیقات گسترده خود در خصوص واکسن های طیور در کشور و استان پرداخت.
یاد آور می شود موسسه رازی در سال 1304 شکل گرفته و شعبه مشهد 1328 تاسیس شده و قدیمی ترین شعبه موسسه می باشد که10 نفر عضو هیات علمی در آن در حال فعالیت هستند.
نظر دهید