تشدید نظارت دامپزشکی بینالود در ایام تاسوعا و عاشورای حسینی
به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی بینالود، رئیس این شبکه گفت: بازدید و نظارت از مراکز تولید و عرضه فرآورده های خام دامی یکی از وظایف اصلی دامپزشکی است که سبب افزایش بهداشت عمومی جامعه و عرضه محصول سالم به مصرف کنندگان می شود.
دکتر هادی شایسته خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه در ایام محرم بویژه روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی عزاداران و سوگواران و ارادتمندان اهل بیت عصمت و طهارت (ع ) اقدام به ذبح دام به جهت اطعام دستجات عزاداری می نمایند طرح تشدید نظارت بهداشتی به منظور هدایت دامهای قربانی و نذری در این ایام به کشتارگاه های دام شهرستان اجراء می شود. به همین منظور و در راستای اجرای این طرح اکیپ های نظارتی بصورت ثابت و سیار دامپزشکی، بر تمامی واحدها و مراکز تولید و عرضه فرآورده های خام دامی نظارت داشته و همچنین به ارائه خدمات بهداشتی و بازرسی قبل و بعد از کشتار در کشتارگاه دام می پردازند.
دکتر شایسته با اشاره به اینکه کشتار دام در معابر عمومی احتمال شیوع بیماریهای مشترک بین انسان و دام را فراهم میکند، گفت: به منظور حفظ بهداشت عمومی، سلامت مصرفکنندگان و پیشگیری از شیوع بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان، خیرین دام نذری خود را در کشتارگاههای دام کشتار کنند .
وی در انتها گفت: گشت مشترک دامپزشکی و بهداشت و بازدیداز آشپزخانه های مساجد ، تکایا و حسینیه ها که به اطعام عزاداران حسینی می پردازند ، صورت می گیرد. همچنین در راستای ارتقای سطح آگاهی عمومی در زمینه احتمال انتقال بیماریهای مشترک بین انسان و دام از جمله تب خونریزی دهنده کریمه– کنگو(CCHF) از دام به انسان و ابتلای مصرفکنندگان از طریق مصرف گوشت به شهروندان توصیه میشود گوشت دامهای قربانی پس از طی جمود نعشی و نگهداری گوشت استحصالی به مدت حداقل ۲۴ ساعت در دمای صفر تا چهار درجه سانتیگراد پس از کشتار، مصرف شود و از کشتار دامهایی که دارای نشانههای غیرطبیعی، آلودگیهای انگلی خارجی و قارچی و نیز تبدار هستند خودداری کنند.
دکتر هادی شایسته خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه در ایام محرم بویژه روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی عزاداران و سوگواران و ارادتمندان اهل بیت عصمت و طهارت (ع ) اقدام به ذبح دام به جهت اطعام دستجات عزاداری می نمایند طرح تشدید نظارت بهداشتی به منظور هدایت دامهای قربانی و نذری در این ایام به کشتارگاه های دام شهرستان اجراء می شود. به همین منظور و در راستای اجرای این طرح اکیپ های نظارتی بصورت ثابت و سیار دامپزشکی، بر تمامی واحدها و مراکز تولید و عرضه فرآورده های خام دامی نظارت داشته و همچنین به ارائه خدمات بهداشتی و بازرسی قبل و بعد از کشتار در کشتارگاه دام می پردازند.
دکتر شایسته با اشاره به اینکه کشتار دام در معابر عمومی احتمال شیوع بیماریهای مشترک بین انسان و دام را فراهم میکند، گفت: به منظور حفظ بهداشت عمومی، سلامت مصرفکنندگان و پیشگیری از شیوع بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان، خیرین دام نذری خود را در کشتارگاههای دام کشتار کنند .
وی در انتها گفت: گشت مشترک دامپزشکی و بهداشت و بازدیداز آشپزخانه های مساجد ، تکایا و حسینیه ها که به اطعام عزاداران حسینی می پردازند ، صورت می گیرد. همچنین در راستای ارتقای سطح آگاهی عمومی در زمینه احتمال انتقال بیماریهای مشترک بین انسان و دام از جمله تب خونریزی دهنده کریمه– کنگو(CCHF) از دام به انسان و ابتلای مصرفکنندگان از طریق مصرف گوشت به شهروندان توصیه میشود گوشت دامهای قربانی پس از طی جمود نعشی و نگهداری گوشت استحصالی به مدت حداقل ۲۴ ساعت در دمای صفر تا چهار درجه سانتیگراد پس از کشتار، مصرف شود و از کشتار دامهایی که دارای نشانههای غیرطبیعی، آلودگیهای انگلی خارجی و قارچی و نیز تبدار هستند خودداری کنند.
نظر دهید