• 1400/03/26 - 09:06
  • تعداد بازدید : 613
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
رییس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های آبزیان اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی عنوان کرد:

تشریح عوامل بیماریزای ماهی تیلاپیا

رییس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های آبزیان اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی، عوامل بیماریزا و مخاطره آفرین برای ماهی تیلاپیا را تشریح کرد.

دکتر محسن نژاد در این باره اظهار کرد: با توجه به هماهنگی به عمل آمده در کمیسیون ماده 11 قانون هوای پاک در خصوص موافقت با پرورش ماهی تیلاپیا در استخرهای پرورشی بسته که ارتباطی با منابع ابی سطحی ندارند وبا توجه به اقبال ابزی پروران در خصوص گرایش به تولید در این زمینه، دانستن برخی از عوامل بیماریزا که می توانند این گونه ابزی را مورد تهدید قرار دهند برای تولیدکنندگان ضروری است.

وی افزود: براساس آمار سازمان های جهانی همچون  FAO صنعت آبزی پروری در سراسر جهان در حال گسترش روزافزون است و در این میان، ماهی تیلاپیا بعد از کپور ماهیان و آزاد ماهیان، سومین آبزی پرورشی در جهان است که به دلیل خصوصیات مثبت ازجمله سازگاری با محیط جدید، تولید مثل سریع ورشد مناسب در بازه زمانی کوتاه در بیش از 100 کشور جهان به عنوان ابزی پرورشی پذیرفته شده است. 

نژاد عنوان داشت:این گونه ابزی همانند سایر آبزیان پرورشی مستعد ابتلای به بیماریهای ویروسی، باکتریال وانگلی بوده و در صورت عدم رعایت الزامات بهداشتی وشرایط امنیت زیستی و نیز مدیریت غلط به سهولت می تواند گرفتار بیماری های یاد شده  گردد .

او خاطرنشان کرد: ازجمله بیماریهای شایع باکتریال می توان به استرپتوکوکوزیس و کلومناریس اشاره نمود و در خصوص بیماریهای ویروسی از انجا که این گونه ابزی در آبهای گرم پرورش داده می شود شرایط برای تکثیر ویروس در بدن انها مساعد نیست و در این خصوص اطلاعات کمی وجود دارد .

نژاد در پایان متذکر شد با اعمال مدیریت صحیح بهداشتی ورعایت ضوابط قرنطینه ای ونیز استقرار سیستمهای امنیت زیستی می توان از ابتلای به این بیماریها جلوگیری نمود . 

 

 

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 274800
pr_rkh روابط عمومی استان

pr_rkh روابط عمومی استان

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه