• 1402/08/02 - 11:02
  • تعداد بازدید : 307
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

توصیه های اداره کل دامپزشکی استان به مرغداران در خصوص کنترل بیماری های طیور و ضرورت اقدامات پیشگیرانه

همزمان با آغاز نیمه دوم سال، کاهش دما و شروع فصل مهاجرت پرندگان و هشدار سازمان جهانی بهداشت دام WOAH(OIE) احتمال وقوع بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در سطح مزارع پرورش طیور سنتی و صنعتی استان وجود دارد،لذا مهم ترین اقدامات پیشگیری کننده از وقوع بیماری های طیور خصوصا آنفلوانزای فوق حاد، در سطح مزارع و گله های پرورشی صنعتی و روستایی، موارد ذیل به مرغداران توصیه می شود.

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های طیور اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی، با اعلام این مطلب افزود: تشدید اقدامات امنیت زیستی توسط مرغداران به منظور جلوگیری از ابتلا به بیماری در گله ها و مراکز تولید و پرورش ضروری است.

دکتر علیرضا شهرام شرقی گفت: متصدیان واحد های مرغداری باید طیور خود را از مناطقی که عمدتاً به وسیله پرندگان مهاجر مورد استفاده قرار می گیرند، دور نگه داشته و هیچ نوع امکاناتی را که جذب کننده پرندگان مهاجر و وحشی باشد از قبیل استخرهای ذخیره آب، در فارم خودایجاد ننمایند.

وی یادآور شد، افراد و تجهیزاتی که به فارم تولید و پرورش مرغداران دسترسی دارند، بایستی محدود شوند و سیستم ضد عفونی تجهیزات و فارم خود را همیشه کارا و به روز نگهدارند. و با اجرای نوبت سوم واکسن آنفلوانزای فوق حاد در گله های تخمگذار تجاری سن بالای 65 هفته، سطح ایمنی گله های تحت مدیریت خود را افزایش دهند (قابل توجه  متصدیان واحد های تخمگذار تجاری استان اینکه، این اقدام مطابق با دستورالعمل های سازمان دامپزشکی الزامی بوده و ضمن برخورد و معرفی متخلفین به مراجع ذیصلاح در صورت مبتلا شدن بیماری آنفلوانزای فوق حاد، امکان پرداخت غرامت به واحد های مبتلا وجود ندارد).

او در این زمینه تصریح کرد: ضروری است مرغداران از ورود پرندگان جدید به مزرعه پرورش با سابقه بیماری نامشخص و بدون پرونده بهداشتی خودداری کنند و از خرید جوجه یکروزه، پولت، دان و سایر نهاده های طیور از سایر استان ها، بدون اخذ مجوز از این اداره کل تا اطلاع ثانوی پرهیز نمایند.

شرقی در پایان یادآور شد: مرغداران بایستی هرگونه بیماری و تلفات را سریعاً به مقامات رسمی دامپزشکی گزارش دهند و دقت نمایند تا سیستم امحاء مناسب و براساس موازین بهداشتی را برای عقیم سازی و حمل کود و دفن بهداشتی لاشه های پرندگان تلف شده، در فارم خود بکار بگیرند.

یادآور می شود کلیه پرورش دهندگان طیور می توانند برای گزارش سریع تلفات از طریق سامانه پیامک 300001512 حتی در ساعات  غیر اداری اقدام نمایند.

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 309507
pr_rkh روابط عمومی استان

pr_rkh روابط عمومی استان

تصاویر

لینک کوتاه