در نشست هم اندیشی کارشناسان نظارت شهرستان های خراسان رضوی عنوان شد؛
در نظارت بهداشتی باید درست ببینیم و بیدار باشیم و مراقب باشیم خطوط قرمز امنیت غذایی زیر پا گذاشته نشود
در ابتدا مردم و مسئولین فکر می کردند کار دامپزشکی صرفا محدود به واکسیناسیون دام است اما با اضافه شدن فعالیت های نظارت بر بهداشت عمومی این تفکر تغییر کرد.
درابتدای این نشست، دکتر جواد اعلمی مدیر کل دامپزشکی استان گفت: وضعیت و حجم کار در حال حاضر با گذشته بسیار تفاوت کرده و تنوع و حجم فعالیت های نظارت بسیار افزایش یافته و با شکل گیری نظارت بهداشتی بر فرآورده های خام دامی در سال ۱۳۷۳ که با هدف پیشگیری از بیماری های مشترک و نیز سالم سازی فرآورده ها انجام شد این حجم بسیار افزایش یافت.
وی خاطرنشان کرد: در ابتدای راه، نواقص و بی تجربگی فراوانی داشتیم اما با تلاش های انجام شده در سراسر کشور و استان ها، دامپزشکی از انزوای تاریخی خود بیرون آمد و لذا بخش نظارت سهم عمده ای در معرفی دامپزشکی دارد.
مدیر کل دامپزشکی استان افزود: با تمام مشکلات موجود وظیفه داریم جایگاه دامپزشکی را به ویژه در حوزه نظارت های بهداشتی ارتقا دهیم تا جایی که یک بازرس دامپزشکی دارای جایگاه خاصی در اجتماع باشد.
وی تصریح کرد: در حال حاضر، ارزش دامپزشکی در امنیت غذایی برای مسئولین شناخته شده و این وظیفه ما را سنگین تر کرده و دفاع از این جایگاه بر عهده تمام فعالان دامپزشکی است لذا ضروری است نظارت ها را با تعصب انجام دهید و سپس در این بحث با دانش و هماهنگی پیش برویم و تناقض در کار نباشد و ابهام ها رفع شود.
اعلمی یادآور شد: در نظارت ها مراقب باشیم با ندانم کاری سرمایه مردم را هدر ندهیم چرا که هزینه بالایی برای تولید محصولات صرف می شود.
حجت الاسلام محمد حسن شورورزی، مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی گفت: خطاب قرآن کریم به تمام مردم هست که از غذای پاک و حلال استفاده کنید و اینکه انسان به طعام خود بنگرد و این موضوع، اهمیت مساله غذا را نشان می دهد و در این زمینه شما به عنوان کارشناسان نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی، دارای نقش محوری هستید.
وی تصریح کرد: در ایامی که عهده دار مسئولیت هستید نهایت دقت و تلاش خود را در زمینه سلامت فرآورده های خام دامی به کار بگیرید.
مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در اداره کل دامپزشکی یادآور شد: شما مجاز هستید در زمینه نظارت شرعی به طور کامل ورود کنید و دقت داشته باشید که شروع کشتار باید و حتما با حضور ناظر شرعی باشد و این دستور مقام قضایی است که شما باید در این زمینه نظارت کنید.
شورورزی در انتها خواستار برخورد با عرضه آبزیان حرامی نظیر، کوسه، لابستر و... در صورت مشاهده در بازار شد.
دکتر محمود قربان زاده، معاون سلامت اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی دراین نشست ضمن اهمیت فعالیت های نظارتی در سلامت مردم افزود: در حوزه دامپزشکی، قوانین خوب و محکمی داریم که باید هر از گاهی، مرور کنیم و با دقت این موارد را مطالعه کنیم.
وی گفت: با تمام توان، در جهت ارتقای سلامت و امنیت غذایی تلاش کنید و با هر نوع تخلفی برابر مقررات برخورد کنید.
دکتر سید محمد مهدی احمدی، سرپرست اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی نیز در این نشست، افزود: نظارت به عنوان آینه دامپزشکی است؛ چرا که مردم نتیجه زحمات و تلاش های ما را به طور مستقیم می بینند و لذا این مورد، اهمیت مساله را نشان می دهد.
وی گفت: در نظارت بهداشتی باید درست ببینیم و بیدار باشیم و مراقب باشیم خطوط قرمز امنیت غذایی زیر پا گذاشته نشود.
احمدی خاطرنشان کرد: مردم در اقصی نقاط استان و کشور که فرآورده های خام دامی خرید می کنند به امید ما هستند و ما باید پاسخگوی این اعتماد باشیم.
وی یادآور شد: در هر دو بعد نظارت بهداشتی و شرعی، فعالانه عمل کنید و در صورت کم کاری ناظرین شرعی، بایستی کم کاری ها در این بخش را گزارش کنید و متقابلاً ناظرین شرعی نیز در قبال شما چنین وظیفه ای دارند.
در پایان این نشست جلسه پرسش و پاسخ بین مسئولین ستاد استان با کارشناسان نظارت در سطح شهرستان های استان برگزار گردید و به ابهامات آنان در این زمینه پاسخ داده شد.