• 1397/07/05 - 12:00
  • تعداد بازدید : 222
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

همکاری دانشگاه فردوسی مشهد برای پیشگیری و کنترل بیماری های حیات وحش

مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی از اعلام همکاری دانشکده دامپزشکی دانشگاه فردوسی مشهد برای پیشگیری و کنترل بیماری های حیات وحش استان خبرداد.



به گزارش قدس آنلاین، تورج همتی درنشستی که به منظور بررسی پتانسیل های ژنتیکی حیات وحش استان و ارائه راهکار های کنترل بیماری های قابل انتقال به دام در محل دانشکده دامپزشکی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، ضمن اشاره بر اقدامات موثری که در خصوص کنترل بیماری های قابل انتقال از حیات وحش به دام دراستان صورت گرفته است گفت: نگاه پیشگیرانه محیط زیست، دانشگاه و دامپزشکی درمدیریت موضوع باعث شده که امروز به استناد آمار موجود، خراسان رضوی درقیاس با سایر استانها درگیر مشکلات حاصل از انتقال بیماری های مشترک نباشد و تلفات چندانی را درحوزه دام و حیات وحش شاهد نباشیم.



وی ضمن اشاره به رویکرد موثر سازمان حفاظت محیط زیست در طرح مسأله با مراجع آکادمیک و  تشخیص بیماریهای مشترک انسان و دام، خواستار توسعه همکاری موثر دانشگاه در خصوص تشخیص آنفلو آنزا و بیماریهای حیات وحش شد.



همتی هرگونه همکاری مشترک را نیازمند برنامه ریزی های اصولی دانست و افزود:این اداره کل درصدد ایجاد زمینه همکاری های بلند مدت و برنامه ریزی استراتژیک درقالب انعقاد یک تفاهم نامه دوجانبه با دانشگاه است.



این مقام مسئول همچنین پیشنهاد طراحی پروتکل کار تیمی با مشارکت اداره کل دامپزشکی و دانشکده دامپزشکی دانشگاه فردوسی مشهد را داد و افزود:به عنوان یک دستگاه حاکمیتی و نظارتی درتوسعه سیاستهای کنترلی به دانشگاه ها و مراجع علمی اعتماد کرده و دست همکاری شان را می فشاریم.



*اولویت برای پژوهش درخصوص گونه های در معرض خطر انقراض



رئیس دانشکده دامپزشکی دانشگاه فردوسی مشهد نیز در این نشست که با حضور جمعی از متخصصان و دامپزشکان مطلع و معاونان مربوطه برگزار شد، ضمن اشاره به حوزه فعالیت های مشترک فی مابین، آموزش و پژوهش را یک اولویت دانست و افزود:بهره مندی از پتانسیل های دوجانبه می تواند درپیشبرد فعالیت ها و سیاستهای متقابل بسیار تاثیر گذار باشد.



محسن ملکی ورود به موضوعات پژوهشی مرتبط را مستلزم طرح مسئله از سوی دستگاه های اجرایی دانست و افزود:اعلام معضلات موجود درحوزه محیط زیست طبیعی می تواند علاقمندی لازم را برای اجرای پروژه های تحقیقاتی فراهم آورد.



وی  ادامه داد : پس از طرح مسئله از سوی سازمانها، پروپوزال نویسی از سوی دانشجویان مستعد دانشکده انجام خواهد شد و دراین خصوص نیازمند همراهی سازمان محیط زیست در جذب حامیان مالی برای انجام پژوهش ها هستیم.



ملکی ضمن تاکید بر انعقاد تفاهم نامه همکاری های مشترک فی مابین و اعلام آمادگی برگزاری کارگاه های آموزشی درهفته پژوهش افزود: پژوهش درخصوص گونه های در معرض خطر انقراض دراولویت پروپوزال های دانشجویی قرار دارد.



*نقش  مهم شورای اسلامی در ارتقاء شاخص های زیست محیطی

 همچنین به گزارش اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی، همتی با اشاره به اینکه درمطالعاتی با موضوع آلودگی هوا، نخست فهرست برداری از منابع آلاینده ثابت و متحرک و سپس  شناسایی نقاط با بار آلودگی بالا و سرانجام مدل سازی صورت پذیرد گفت: نسخه اجرایی طرح مطالعاتی یاد شده با حضور و بهره مندی از پتانسیل ارزشمند سازمانهای مردم نهاد و نظر سنجی اجتماعی از طیف های مختلف و تصمیم گیری بر مبنای اطلاعات پایه فنی یک ضرورت است.



این مقام مسئول همچنین ضمن اشاره به نقش شورای اسلامی در ارتقاء شاخص های زیست محیطی گفت:شوراها نقطه اتکایی برای حفظ محیط زیست و ظرفیت ارزشمندی برای مدیریت شهربه شمار می روند و لازم است با یک ساختار اجتماعی هدفمند با تمرکز بر مطالبه گری عمومی معضلات اساسی شهر درخصوص آلودگی های موجود احصا شده و سپس اقدام متناسب بدور از بروز التهاب درجامعه صورت پذیرد.



*لزوم رعایت شرایط اکولوژیکی خاص در کمربند جنوبی شهر مشهد



وی همچنین درخصوص کمربند جنوبی شهر مشهد گفت: کارکرد های زیست محیطی منطقه و شرایط اکولوژیکی خاص آن ایجاب می کند که طرح های توسعه ای با حساسیت و ملاحظات ویژه زیست محیطی دنبال شود.



وی رعایت استانداردهای زیست محیطی، امعان نظر به ظرفیت و برد اکولوژیکی منطقه را زیر بنای توسعه پایدار برشمرد و افزود: هرگونه طرح زیر بنایی شهری باید بر مبنای تاب آوری زیستی آن حوزه اجرا شود.


  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 42019
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه