• 1397/02/16 - 12:00
  • تعداد بازدید : 80
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

۹۵ درصد واکسن های مورد نیاز واکسیناسیون دام‌ها در داخل کشور تولید می‌‌شود

رئیس سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به فوت بانوی کرمانی براثر تب کریمه گفت: ۹۵ درصد واکسن های مورد نیاز واکسیناسیون دام‌ها در داخل کشور تولید می‌شود.





به گزارش خبر گزاری تسنیم از اراک، علیرضا رفیعی پور ظهر امروز در حاشیه نشست هماهنگی مدیران دامپزشکی استان مرکزی در جمع خبرنگاران با اشاره به وضعیت بیماری‌های دامی و طیور در کشور اظهار داشت: بیماری‌های دامی و طیور در طول سال‌های گذشته خسارات سنگینی را به حوزه دام و طیور وارد کرده به طوری که در سال 94 یک اپیدمی تب برفکی داشتیم که از غرب کشور وارد شده بود و دامداری‌ها را درگیر کرد و حدود 30 هزار راس دام تلف شد.



وی افزود: بیماری‌های دامی و مشترک انسان باکاهش 18درصدی همراه بود و میزان کانون‌های بیماری‌های مشترک بین انسان و دام از جمله بیماری تب برفکی، هاری، سل، سیاه زخم، لمپی اسکین در کشور از  7 هزار و 900 کانون در سال 94 و 95 در سال گذشته به 6 هزار و 500 کانون کاهش یافته است.



رئیس سازمان دامپزشکی کشور تصریح کرد: استان مرکزی در سال 95 شاهد وقوع بیماری آنفلوآنزای حاد پرندگان بود که از طریق پرندگان مهاجر در سال‌های گذشته وارد کشور شده بود و در حوزه حیات وحش که می‌توان تالاب‌ها، آبگیرها و سدها را از مراکز وقوع نام برد شیوع پیدا کرد و درسال 95 حدود 12 میلیون قطعه طیور را معدوم کردیم و در سال 96 حدود 25 میلیون قطعه طیور را برای جلوگیری از شیوع و انتقال این بیماری به جامعه انسانی، معدوم‌سازی کردیم.



رفیعی پور عنوان کرد: از27 هزار واحد مرغداری فقط 630 واحد در سال96 مبتلا شدند و در هر کانونی چه روستایی و چه صنعتی بلافاصله تمام مرغ ها و ومواد مصرفی آنجا را معدوم سازی می‌کنیم چراکه برای ما اولویت اصلی سلامت مردم و حفظ سلامت جامعه است.



وی ادامه داد: در هر اپیدمی آنچه را که جامعه جهانی رسیده شیوع هر یک از بیماری‌های دام و طیور بین 2 تا3 هزار میلیارد خسارت در کشور به همراه دارد که امسال برای جلوگیری از بروز این خسارت‌ها، بهره‌گیری از ظرفیت‌های مردمی و تمامی دستگاه‌های عضو ستاد مبارزه با بیماری‌های دامی در دستور کار این سازمان قرار گرفته تا دیگر شاهد آن نباشیم و این بیماری را تحت کنترل خود قرار دهیم.



رئیس سازمان دامپزشکی کشور بیان کرد: تب کریمه کنگو از بیماری های مشترک بین انسان و دام است و یک بیماری به شمار می‌رود که هرسال به ویژه در فصل گرم سال که کنه‌ها بیشتر فعال هستند به وجود می‌آید.



وی اضافه کرد: دو راه برای انقال بیماری هست که یکی از آنها دام آلوده است که از طریق خون، گوشت، پوستو... خوراکی و غیر خوراکی می‌تواند آلودگی را منتقل کند و دیگر اینکه گزش کنه آلوده که متاسفانه 32 استان با این بیماری درگیر هستند.



رفیعی پور ادامه داد: متاسفانه امسال  و در چند روز گذشته نیز یک بانوی کرمانی بر اثر ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو جان خود را از دست داد.



وی با اشاره به این که نخستین عامل انتفال بیماری تب کریمو "کنه" است گفت: این بیماری راه حل بسیار ساده ای دارد که با وجود مهلک و خطرناک بودنش، همه دامداران باید با سم پاشی و ضد عفونی کردند کنه‌ها را از بین ببرند و دوم اینکه ذبح دام را درغیرکشتارگاه و با نظارت کارشناس انجام شود دیگر نباید نگران این بیماری بود.



رئیس سازمان دامپزشکی کشور اضافه کرد: در حوزه واکسن طیور به یک مرحله خودکفایی رسیدیم و نیز واکسن‌های دامی را در کشور تولید می‌کنیم که 95 درصد واکسن های مورد نیاز واکسیناسیون دام‌ها در داخل کشور تولید می شود.



رفیعی پور تصریح کرد: 65 درصد واکسن های مورد نیاز واکسیناسیون طیور در داخل کشور تولید می شود و 35 درصد آن از خارج از کشور تامین می شودکاهش بیماری تب مالت را داشته ایم و در حوزه دامی و طیور بسیاری از بیماری ها کنترل شده است.



وی بیان کرد: در حوزه گوشت قرمز تولید کشور کفاف مصرف رانمی‌دهد و شرایط کاهش تولید را داریم و این کاهش تولید را با واردات روزانه 50 تا80 تن گوشت گوسفندراداریم، سال‌های قبل فقط گوشت گاو را داشته‌ایم اما برای تنظیم بازار و کمبود نیاز مصرف‌کنندگان از طریق واردات این نیازها را جبران می‌کنیم.


  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 44774
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه