یکشنبه 15 شهریور 1405

flag
  • 1405/05/31 - 08:25
  • تعداد بازدید : 17
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

پایش بیماری پبرین در مراکز پرورش کرم ابریشم استان خراسان رضوی اجرایی شد

روابط عمومی اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی از اجرای طرح پایش بیماری پبرین در مراکز پرورش کرم ابریشم استان خبر داد.

 بیماری پبرین (Pebrine) توسط عامل تک یاخته‌ای نوزما بومبیسیس (Nosema bombycis ) همواره بعنوان عامل تهدید صنعت پرورش کرم ابریشم در سراسر جهان مطرح می‌باشد و بر اساس تعداد اسپورهای آلوده‌کننده و مرحله وقوع آلودگی، می‌تواند سبب بروز خساراتی از جمله عدم تفریخ تخم‌ها ، تلفات در سنین مختلف لاروی و یا استحصال محصول بی‌کیفیت ابریشم گردد.

 

در همین راستا در سال جاری براساس دستورالعمل های سازمان دامپزشکی کشور ضمن بازدید بهداشتی از 182 مرکز پرورش کرم ابریشم از 36 مرکز و از هر مرکز تعداد 30 لارو اخذ و به موسسه رازی کرج ارسال گردید که نتایج آزمایشات منفی گزارش شده است .

 

دکتر محمدرضا شریعتی کارشناس بررسی و مراقبت بیماری های زنبور عسل و کرم ابریشم اداره کل دامپزشکی استان خراسان رضوی با اشاره به بیماری های رایج در پرورش کرم ابریشم افزود: با توجه به اینکه بیماری های کرم ابریشم درمان ندارند و استفاده از دارو عملی نمی باشد، مهمترین اصل در جلوگیری از شیوع بیماری ها رعایت اصول بهداشت و عملیات پیشگیری است.

 

وی گفت : به این منظور ، نوغانداران همه اماکن و وسایل پرورشی را باید قبل از شروع هر مرحله پرورش و پس از پایان پرورش ضدعفونی کنند .

 

دکتر شریعتی درخصوص راه های کنترل و پیشگیری این بیماری تاکید کرد : انجام ضدعفونی صحیح، تغذیه کرمها با برگ های مطلوب، حفظ و تامین حرارت و رطوبت درحد مناسب، مدیریت صحیح پرورش در زمان خواب و بیداری و تنیدن پیله، فراهم کردن سطح کافی بستر پرورش و ایجاد تهویه، جمع آوری و انهدام سریع کرمهای آلوده، استفاده از مواد ضد عفونی کننده در پیشگیری از بیماری بسیار حایز اهمیت است.

 

لازم به ذکر می باشد در سال جاری تعداد 6060 جعبه تخم نوغان بین نوغانداران در بیش از 2742 مرکز پرورش کرم ابریشم در سطح استان توزیع گردیده است . 

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 357839
pr_rkh روابط عمومی استان

pr_rkh روابط عمومی استان

تنظیمات قالب
گفتگوی آنلاین

سامانه گفتگوی آنلاین سازمان دامپزشکی کشور