اقدامات پیشگیرانه و کنترل بیماری تب کریمه کنگو در شهرستان گناباد
عملیات پیشگیری و مبارزه با بیماری تب کریمه کنگو در شهرستان گناباد، به صورت مستمر در حال اجرا می باشد.

به گزارش روابط عمومی، رئیس شبکه دامپزشکی گناباد، با توجه به فصل گرما و در نتیجه گسترش فعالیت کنه های عامل بیماری، نسبت به احتمال بروز بیماری تب کریمه کنگو هشدار داد.
دکتر محمدرضا متقی، در این خصوص گفت: تب کریمه کنگو یکی از بیماری های ویروسی خطرناک و کشنده مشترک بین انسان و حیوان می باشد که در انسان با علائمی همچون تب، سردرد، احساس سرما، خستگی، خونریزی از لثه، بینی و زیر پوست ناحیه ساق پا و دست ها آشکار می شود ولی این بیماری در دام ها علائم قابل توجهی ندارد و پس از گزش کنه آلوده، ویروس کمتر از یک هفته در بدن دام باقی می ماند و تنها علامت آن، تب خفیف و گذرا می باشد. مخزن این ویروس در طبیعت انواع کنه ها به ویژه کنه سخت از جنس هیالوما و طیفی از انواع جوندگان است که در تمام مراحل تکامل کنه، در بدن باقی می ماند و از طریق تخم به نسل های بعد منتقل می گردد.
وی، اعلام داشت: اقداماتی در خصوص پیشگیری از این بیماری در شهرستان در حال انجام می باشد که شامل نظارت مستمر بر کشتارگاه های سه گانه دام گناباد و بیدخت و کاخک، سم پاشی دوره ای کشتارگاه های دام، آموزش ذابحین کشتارگاه و برگزاری کلاس های آموزشی جهت بالا بردن آگاهی های عمومی دامداران می باشد.
متقی، راه های انتقال این بیماری به انسان را گزش کنه آلوده به عامل بیماری، تماس انسان با خون و لاشه دام کشتار شده آلوده و تماس با خون و ترشحات آلوده به خون فرد مبتلا به بیماری عنوان نمود که در این زمینه ضرورت دارد افرادی که در کشتارگاه ها و یا قصابی ها فعالیت دارند حتما از دستکش، ماسک و روپوش در حین کار استفاده نمایند.
او، در ادامه ضمن هشدار به دامداران در خصوص ضرورت سمپاشی و عاری سازی گله از هر نوع کنه گفت: در صورت مشاهده کنه بر روی پوست حیوان به هیچ عنوان آن را با دست له نکنند چرا که می تواند باعث انتقال بیماری شود.
متقی، در پایان اظهار داشت: از کلیه شهروندان درخواست می شود: گوشت مورد نیاز مصرفی خود را از فروشگاه های مجاز و تحت نظارت دامپزشکی خریداری نمایند و در هنگام خرید به لیبل و مهر دامپزشکی بر روی لاشه توجه داشته باشند تا از سلامت گوشت خریداری شده اطمینان حاصل نمایند.