انجام پایش بهاره بیماری های ویروسی در ماهیان سردابی شهرستان بینالود
روابط عمومی شبکه دامپزشکی بینالود از انجام پایش بیماری های ویروسی VHS، IPN و IHN در ماهیان سردابی این شهرستان خبر داد.
رییس دامپزشکی بینالود گفت: هدف از این پایش ملی، پیشگیری، کنترل و ریشه کنی بیماری های ویروسی در مراکز تکثیر و مزارع پرورشی ماهیان قزل آلا بوده و وجود عوامل ویروسی در ماهیان قزل آلا نظیر بیماری نکروز عفونی لوزالمعده، بیماری سپتی سمی خونریزی دهنده ویروسی و بیماری نکروز عفونی بافت خون ساز بررسی می گردد.
دکتر علیرضا قدرتی گفت: به منظور پیشگیری از ورود عوامل بیماری زا و جلوگیری از بروز بیماری، متصدی مرکز تکثیر ماهی موظف به دریافت پروانه بهداشتی بهره برداری و به کارگیری مسئول فنی بهداشتی می باشد. همچنین آب ورودی مرکز باید توسط UV یا ازن ضدعفونی گردد. در مزارع پرورش مستقر در حاشیه رودخانه های مناطق آلوده باید نسبت به سالم سازی آب ورودی اقدام نمایند. برای هر استخر باید لوازم و ادوات مجزا نظیر ساچوک، فرچه، سطل تهیه شده و کلیه تجهیزات و وسایل پس از هر بار استفاده با استفاده از ترکیبات مجاز ضدعفونی گردند. همچنین رعایت تراکم در تراف ها و استخرهای پرورشی برابر ضوابط صدور پروانه و دستورالعمل های مربوطه الزامی است. باید وضعیت سلامت ماهیها روزانه ثبت شده و ماهی های تلف شده، به طور منظم، روزانه جمع آوری شده و با استفاده از کوره لاشه سوز سوزانده یا در چاله با عمق حداقل یک متر و آهک پاشی با آهک زنده به نحوی که از دسترس حیوانات گوشتخوار دور بماند امحا گردند.
دکتر قدرتی گفت: در این خصوص رعایت کامل اصول امنیت زیستی نظیر ضدعفونی دست، حمام پا، عدم ورود افراد متفرقه، کنترل تردد پرسنل، تعویض لباس، شستشو و ضدعفونی دست و پا، عدم ورود خودرو بدون انجام عملیات شستشو و ضدعفونی مناسب و جداسازی محل پارک خودروها و عدم ورود آنها به بخش تولید و پرورش مزرعه از موارد مهم در پیشگیری از بروز بیماری در مزرعه پرورش ماهی می باشد. همچنین آبزی پروران محترم باید با اخذ مجوز حمل بهداشتی از شبکه دامپزشکی مبادرت به حمل ماهی خود نمایند.
نظر دهید