برگزاری جلسه ستاد آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان شهرستان خوشاب
به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی خوشاب جلسه ستاد آنفلوانزای فوق حاد در این شهرستان برگزار گردید
رییس شبکه دامپزشکی گفت: عامل بیماری خطرناک و کشنده آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان با آغاز فصل سرما و مهاجرت پرندگان وحشی آبزی شروع به فعالیت دو چندان نموده و موجب ایجاد بیماری در طیور صنعتی و بومی می نماید
دکتر زیدآبادی گفت: پرندگان وحشی و آبزی می توانند بدون اینکه خود مبتلا به بیماری شوند، ویروسهای آنفلوانزای طیور را با خود جابجا کنند. مخزن اصلی عامل بیماری ویروسی آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان؛ طیور آبزی وحشی و مهاجر می باشند که منبعی غیر قابل کنترل به شمار می آیند.
مرغ و خروس، بوقلمون، مرغ شاخدار، پرندگان زینتی، پرندگان وحشی و شتر مرغ از پرندگان حساس به بیماری هستند. برخی از سویه های آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان موجب انتقال بیماری به انسان شده و تهدید بهداشت عمومی و سلامت جامعه انسانی را به دنبال دارد
وی در ادامه افزود علائم بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در طیور،شروع ناگهانی تلفات با روند افزایشی در گله، انتشار ناگهانی بیماری در گله ،بیحالی شدید، پژمردگی و دور هم جمع شدن گله کاهش شدید مصرف دان، افت ناگهانی و شدید تولید تخم مرغ روزانه ، علائم تنفسی حاد سیاه شدن و خونریزی تاج ، ریش و ساق پا میبا شد.
دکتر زیدآبادی خاطر نشان کرد:. مرافبت فعال مسیر تردد این پرندگان توسط کارشناسان واحد بهداشت و مدیریت بیماری های طیور دامپزشکی این شهرستان با اجرای مراقبت های کنترلی و انجام نمونه برداری های تصادفی از پرندگان تلف شده ، همچنین طیور صنعتی و بومی موجود در روستا ها و واحدهای پرورشی این بیماری را رصد می نمایند.
وی در خصوص اقدامات پیشگیرانه آنفلونزای فوق حاد پرندگان در شهرستان خوشاب در سال97 برگزاری دوره های آموزشی جهت مرغداران ، دهیاران ، بهورزان ، پاکبانان و روستائیان عزیز و ارسال اطلاعیه بهداشتی برای ادارات شهرستان،ارسال پیامکهای هشدار دهنده بهداشتی برای مرغداران و اجبار در جهت عقیم سازی کود مرغی مرغداری ها ، پایش مستمر بیماری در واحدهای صنعتی و سنتی پرورش طیورو جلوگیری از واحد های پرورش غیر مجاز اشاره نمود و افزود خوشبختانه با اقدامات پیشگیرانه موثر و به موقع دامپزشکی این بیماری تاکنون رخداد شهرستانی نداشته است.
نظر دهید