تدابیر شبکه دامپزشکی بینالود در جهت پیشگیری از بیماری آنفلوانزای پرندگان
به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی بینالود، رییس این شبکه گفت: شیوع و انتشاربیماری آنفلوانزای پرندگان، به عنوان یک بیماری ویروسی به عواملی از قبیل سن و گونه پرنده، حدت ویروس، عفونت های همزمان و کیفیت پرورش بستگی دارد .در بسیاری از موارد، علائم بیماری در طیور بصورت نشانه های تنفسی شامل سرفه، عطسه، ریزش اشک، تورم سینوس،تورم و سیانوزه شدن تاج و ریش، کاهش تولید تخم مرغ یا ترکیبی از آنها وجود دارد همچنین ممکن است اسهال، ادم سرو صورت یا اختلالات عصبی نیز وجود داشته باشد.
دکتر هادی شایسته بیان نمود: پرندگان وحشی معمولاً ناقل سویههای متفاوت ویروس آنفلوآنزا با بیماری زایی پایین هستند. اما در پرندگان اهلی، این ویروس ها بسته به نوع سویه، دو شکل متفاوت بیماری را ایجاد میکنند که یکی از آنها شایع و ملایم و دیگری همراه با بیماری زایی و تلفات بالاست.
دکتر شایسته خاطر نشان کرد: از ابتدای سال 97 تاکنون تعداد 72 مورد مراقبت فعال آنفلوانزا در واحدهای صنعتی و روستایی طیور در شهرستان بینالود انجام شده است. همچنین در 19 مورد تلفات مشکوک طیور، بر اساس گزارشات واصله به این شبکه مراقبت و نمونه برداری و ارسال نمونه به آزمایشگاه صورت گرفته، که در همه موارد نتایج آزمایشگاهی از حیث آنفلوانزای پرندگان منفی بوده است.
وی افزود: کنترل و پایش پرندگان کنار آبزی و مهاجر در آبگیرهای شهرستان با همراهی و هماهنگی کارشناسان محیط زیست، از دیگر برنامه های کنترلی دامپزشکی بینالود، در پیشگیری از این بیماری می باشد.
نظر دهید