تشدید نظارت های بهداشتی دامپزشکی سبزوار در ماه محرم
مسئول واحد نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی شبکه دامپزشکی سبزوار، از تشدید نظارت های بهداتشی دامپزشکی بر ذبح دام و فراورده های خام دامی در ایام ماه محرم خبر داد.
دکتر سیدمهدی افتخارزاده، در این خصوص گفت: با فرارسیدن ایام محرم و افزایش تقاضا ی فرآوردههای خام دامی برای تهیه نذورات، طرح نظارت بهداشتی بر ذبح دام و مراکز عرضه فرآوردههای خام دامی، توسط کارشناسان شبکه دامپزشکی در قالب دو اکیپ سیار و دو اکیپ ثابت تشدید می شود.
وی، ضمن تذکر به شهروندان و هیئت های مذهبی در خصوص عدم کشتار دام در اماکن و معابر عمومی، اظهار داشت: با توجه به فصل گرما و احتمال انتقال بیماریهای مشترک انسان و دام نظیر تب کریمه کنگو به جهت کنترل و پیشگیری از بیماریها و در نتیجه تامین سلامت و بهداشت عمومی جامعه، مسئولین فنی بهداشتی کشتارگاه دام ، ناظرین شرعی وکارشناسان واحد نظارت شبکه دامپزشکی در قالب اکیپ های ثابت و سیاردر ایام ماه محرم بر ذبح دام و مراکز عرضه کننده فراورده های خام دامی نظارت دارند.
افتخارزاده با بیان اینکه دامپزشکی متولی نظارت بر فرآورده های خام دامی است، گفت: مردم به منظور حفظ سلامت خود و سایر شهروندان توصیههای بهداشتی را جدی بگیرند و دام زنده، گوشت قرمز، گوشت سفید و شیرخام مورد نیاز هیات های مذهبی و تکایا را از مراکز مجاز و معتبر تحت نظارتع شبکه دامپزشکی خریداری نمایند.
وی، در خصوص رعایت نکات بهداشتی ذیل تاکید کرد: گوشت و آلایش خوراکی دام ذبح شده را قبل از مصرف به ترتیب حداقل ۲۴ و ۴۸ ساعت در دمای صفر تا چهار درجه سانتیگراد (یخچال) نگهداری کنند. همچنین برای قطعه کردن گوشت و شستشوی آن حتماً از دستکش استفاده و از برش دادن کیستها و آبسههای موجود بر روی لاشه و دل و جگر جداً خودداری کنند. اندامها و ضایعات غیر قابل مصرف را به هیچ وجه در اختیار حیوانات قرار ندهند و گوشت و آلایش خوراکی را حتی الامکان کاملاً پخته و سپس مصرف کنند.
سامانه 1512 دامپزشکی آماده دریافت نقطه نظرات شهروندان گرامی می باشد.