نقل و انتقال غیر مجاز دام، عامل بروز بیماری تب برفکی
در جلسه شورای مدیران اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی، نقل و انتقال بدون ضابطه دام، عامل بروز تب برفکی اعلام شد.
مدیر کل دامپزشکی استان در این جلسه گفت: مبارزه با بیماری تب برفکی در جهت صیانت از سرمایه دامی و تولیدات مرتبط استان، بسیار حائز اهمیت است.
وی یاد اور شد: با توجه به مشاهده سویه جدیدی از بیماری دامی تب برفکی در برخی کشورهای همسایه شرقی وغربی ایران و اعلام هشدار از سوی سازمان دامپزشکی به ویژه همجواری ما با افغانستان احتمال ورود بیماری از این کشور به استان وجود دارد و می بایست اتحادیه و تشکل های دامپروری استان سطح آمادگی خود را جهت پیشگیری از بیماری بالا برده و در حالت آماده باش قرار گیرند.
وی گفت: از ابتدای سال کانون هایی از تب برفکی در استان شناسایی شده که در حال حاضر وضعیت تحت کنترل می باشد.
وی تاکید کرد سویه تشخیص داده شده در کانون های فوق، بومی کشور می باشد و در حال حاضر فقط یک کانون فعال تب برفکی داریم که کنترل آن در دستور کار قرار گرفته است.
جوادی نژاد یادآورشد علت اصلی بروز بیماری تب برفکی بر اساس بررسی های صورت گرفته ، نقل و انتقال بدون مجوز دام و همچنین رفت و آمدهای غیر ضروری به دامداری ها بوده است.
وی تاکید کرد بررسی داده های آماری حکایت از تغییر رفتار بیماری تب برفکی در مناطق مختلف است و مهم ترین عامل ایمنی زایی در این ارتباط، رعایت دستورالعمل های بهداشتی دامپزشکی وواکسیناسیون دامها بر علیه بیناری تب برفکی است.