هشدار دامپزشکی طرقبه شاندیز در خصوص ممنوعیت کشتار غیر مجاز
دکتر قدرتی رئیس شبکه دامپزشکی طرقبه شاندیز در خصوص ممنوعیت قانونی کشتار غیر مجاز به شهروندان هشدار داد.
وی در این خصوص اظهار داشت: مهمترین مخاطرات جدی کشتار غیر مجاز خارج از کشتارگاه و قاچاق دام، انتقال بیماری تب کریمه کنگو به انسان است.
با توجه به اینکه این بیماری در حیوانات اهلی علائم مشخصی ندارد خطر انتقال آن به انسان در هنگام کشتار یا تماس با لاشه وجود دارد.
دکتر علیرضا قدرتی افزود: کشتار غیر مجاز دام، به ویژه در معابر عمومی، عرضه گوشت فاقد مهر دامپزشکی و خارج از یخچال، ممنوع بوده و لازم است شهروندان فرآورده های خام دامی مورد نیاز را از مراکز مجاز و دارای هویت خریداری کنند.
وی با اشاره به اینکه اگر افراد گوشت و احشاء دام را به شکل خام یا درست پخته نشده مصرف کنند، احتمال ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو وجود دارد، خاطرنشان کرد: گوشت دام ذبح شده باید قبل از مصرف به مدت حداقل ۲۴ ساعت در دمای چهار درجه سانتیگراد در یخچال قرار داده شود و جگر و سایر امعاء و احشاء دام، پس از ۴۸ ساعت نگهداری در دمای چهار درجه سانتی گراد، مصرف شوند .
دکتر قدرتی در پایان گفت: از آن جا که گوشت های دارای مهر و لیبل دامپزشکی از سیستم پیش سردکن کشتارگاه عبور میکند و از نظر این بیماری مورد تایید می باشد لذا بار دیگر تاکید می کنم شهروندان فراورده های دامی مورد نیاز خود را فقط از مراکز مورد تایید دامپزشکی خریداری کرده و از کشتار غیرمجاز دام جدا خودداری نمایند.