واکسیناسیون و ایمن سازی بیش از 200 هزار راس دام سبک شهرستان سبزوار علیه بیماری ها
به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی سبزوار، از ابتدای سال جاری تا کنون تعداد 213 هزار و 185 راس دام سبک شهرستان، علیه بیماری های مختلف واکسینه شدند.

دکتر برات الله زیدابادی، رئیس شبکه دامپزشکی سبزوار، گفت: از جمله وظایف حاکمیتی و اقدامات دامپزشکی، برنامه ریزی ایمن سازی دامها در مقابل بیماریهایی نظیر؛ آبله، تب برفکی، تب کنگو و مبارزه با بیماریهای مشترک مانند: بروسلوز، شاربن و هاری است که برای انجام این مهم، دامهای سبک و سنگین شهرستان با تزریق واکسن ها ایمن سازی می شوند.
وی، با بیان اینکه واکسیناسیون به طور رایگان انجام می شود، از دامداران خواست: همکاری لازم با گروههای اعزامی دامپزشکی به منظور واکسیناسیون دام را داشته باشند.
زیدآبادی، یادآور شد: با توجه به اهمیت اطلاع رسانی و آموزش، تیم های دامپزشکی همزمان با واکسیناسیون نسبت به برگزاری کلاس های آموزشی برای دامداران و روستاییان، اهتمام ویژه دارند.
این مقام مسئول، تصریح کرد: در خصوص پیشگیری و مبارزه با بیماری های دامی، از ابتدای سال جاری دویست و سیزده هزارو 185 راس دام سبک شهرستان سبزوار، واکسینه شدند که از جمله واکسن های مهم تزریق شده، هاری، تب مالت، طاعون نشخوارکنندگان کوچک، لمپی اسکین،آبله گوسفند و بز و ... می باشد.
وی، ضمن تاکید بر رعایت اقدامات بهداشتی قرنطینه ای جهت پیشگیری از بیماری ها، افزود: بیماری هاری، از جمله بیماری های ویروسی خطرناک مشترک انسان و حیوان از جمله، سگ می باشد که در صورت بروز علائم بیماری در سگ، گاو و یا هر حیوان دیگری، مرگ آن حیوان گریز ناپذیر است، این بیماری، در انسان هم درمان ندارد.
وی، همچنین بیان داشت: کنترل بیماری در سگ های صاحب دار و بلاصاحب حائز اهمیت بسیار است وبا توجه به اینکه 85 درصد حیوان گزیدگی از طریق سگ های صاحبدار اتفاق می افتد، لذا صاحبان سگ های نگهبان و حیوانات خانگی باید به صورت دوره ای و مستمر حیوان خود را علیه بیماری هاری واکسینه نمایند.