• 1401/08/24 - 13:22
  • تعداد بازدید : 360
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

همکاری دامپزشکی برای ساماندهی سگ های بلاصاحب در پناهگاه ها

رئیس شبکه دامپزشکی کاشمردر بازدید از پروژه پناهگاه حیوانات شهرداری کاشمر اظهار کرد: با توجه به حساسیت موضوع و کمک به بهبود و ساماندهی حیوانات بلاصاحب واکسیناسیون هاری و سم پاشی در پناهگاه بصورت رایگان انجام می شود.

    دکتر خانزاده با اشاره به اهمیت توجه به حوزه محیط زیست، افزود: با توجه به دخل و تصرف‌هایی که در طبیعت شکل گرفته، اگر پیوند اکولوژیکی با تمدن‌ها به درستی مدیریت نشود و بررسی‌های لازم صورت نپذیرد، قطعاً بشر با چالش‌های فرا روی بیشتری مواجه خواهد شد.

وی به جمع‌آوری و ساماندهی سگ‌های بلاصاحب اشاره کرد و گفت: اگر این موضوع به درستی مدیریت نشود تعادل اکولوژیستی را به هم خواهد زد و اخیراً شاهد آسیب و خطرات حضور سگ‌های بلاصاحب در معابر و محل زندگی شهروندان هستیم، شهرداری باید تدابیری در این راستا بیندیشد تا تعادل را داشته باشیم و زنجیره اکوسیستم هم قطع نشود.

وی با اشاره به اینکه در دین مبین اسلام در خصوص زیست محیطی و اکولوژیکی توصیه‌هایی شده است، افزود: اسلام حیوانات را نفی نمی‌کند بلکه برای حیات حیوانات نیز حقوق قائل شده است.

وی به ناهنجاری وجود سگ‌های بلاصاحب و پرسه زدن گله‌ای سگ‌های بلاصاحب اشاره کرد و افزود با توجه به مزاحمت‌ها و صدمات وارده سگ‌های بلاصاحب به شهروندان و همچنین ایجاد آلودگی‌های محیطی که باعث انتقال بیماری‌های قابل انتقال به شهروندان به خصوص کودکان می‌شود با توجه به  تقاضای مکرر همشهریان  این موضوع از اولویت‌های شورای سلامت  شهرستان است.

خانزاده اظهار داشت: معضل وجود سگ‌های بلاصاحب تنها معضل یا چالش یک شهر نیست بلکه این چالش جهانی است که در پی تغییر سبک زندگی و شیوه نگاه به عرصه‌های مختلف رخ داده است.

خانزاده اذعان کرد؛ بسیاری از کشورها برای بهبود وضعیت موجود راهکارهای مختلفی را تجربه کرده‌اند، در نهایت بعضی از آنها موفق به مدیریت اخلاقی جمعیت سگ‌های بلاصاحب در کشور خود شده‌اند که باید با استفاده از الگوبرداری مناسب بهترین راهکار را اجرا نمود.

وی به گزارشی از ایمنا اشاره کرد و گفت:  بر اساس برآورد سازمان بهداشت جهانی حدود ۲۰۰ میلیون سگ بلاصاحب در دنیا وجود دارد و این سگ‌ها که مالک مشخصی ندارند در خیابان‌هایی که به عنوان قلمرو برای خود برگزیده‌اند، زندگی می‌کنند، سال‌های طولانی است که از زیستگاه طبیعی خود جدا شده‌اند و امروزه حضور آنها در مناطق شهری، به یک معضل جدی برای جامعه و محیط زیست حتی به یک معضل جهانی تبدیل شده است.

وی به  بند ۱۵ ماده ۵۵ قانون شهرداریها در خصوص جلوگیری از شیوع امراض ساریه انسانی و حیوانی و لزوم جمع‌آوری سگ‌های بلاصاحب و دفع حیوانات بیمار اشاره کرد و اظهار داشت شهرداری با احداث و تجهیز پناهگاه اقدامات مهم و اساسی برای  اجرای طرح ساماندهی سگ‌های بلاصاحب شهری با تلاش وکمک حامیـان حیوانـات انجام داده است.

وی ضمن تقدیر از اقدامات انجام شده اظهار امیدواری کرد با تلاش دستگاه‌ها و سازمان‌های متولی انتظار می رود اهتمام جدی تری در خصوص جمع آوری سگهای بلاصاحب داشته باشند وضعیـت پناهـگاه هـای حیوانـات را بهبـود بخشـند.

وی در خصوص فرایند انجام کار پناهگاه بیان کرد: طبق دسـتورالعمل هـای اسـتاندارد بـرای مراقبـت و ساماندهی حیوانات در ابتدا سگ‌های بلاصاحب شناسایی و زنده‌گیری می‌شوند و پس از انجام معاینات تشخیصی توسط دامپزشک نسبت به انجام عملیات انگل‌تراپی، واکسیناسیون، عقیم‌سازی، پلاک‌گذاری و در نهایت واگذاری یا مجدداً به همان منطقه‌ای‌ که جمع‌آوری شده رهاسازی صورت می‌گیرد.

دکتر خانزاده اذعان کرد با این حال قطعا این شیوه زنده‌گیری، عقیم‌سازی و نگهداری سگ‌های بلاصاحب متناسب با میزان زاد و ولد این موجودات در سطح شهر نیست؛ در واقع تعداد زاد و ولدها بسیار بیشتر از تعداد زنده‌گیری است.

وی با بیان اینکه در زمینه تزریق واکسن هاری، ضدعفونی و سم‌پاشی مراکز نگهداری سگ‌های بلاصاحب به صورت رایگان، دامپزشکی شهرستان اعلام آمادگی کرده است، خاطرنشان کرد: در زمینه کنترل حیوانات ناقل بیماری در سطح شهرها و روستاها، مهم‌ترین مسئله جمع آوری سگ‌های بلاصاحب است که براساس قانون، شهرداری موظف است با ایجاد پناهگاه‌های موقت و دائمی جمعیت حیوانات ناقل بیماری‌ به انسان را کنترل نماید.

  • گروه خبری : اخبار شهرستان صفحه اصلی,گفتگو/یادداشت,اداره شهرستان کاشمر
  • کد خبر : 294434
pr_rkh روابط عمومی استان

pr_rkh روابط عمومی استان

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه