• 1401/04/14 - 10:08
  • تعداد بازدید : 325
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

بازدید مجمع فقهی اهل سنت استان خراسان رضوی از مجتمع صنعتی گوشت مشهد

به مناسبت فرارسیدن عید قربان و در راستای اطلاع رسانی و ترویج فرهنگ بهداشتی دامپزشکی، اعضای مجمع فقهی اهل سنت از مجموعه کشتارگاه مجتمع صنعتی گوشت مشهد بازدید کردند.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی؛ مهندس سید مجید موسوی، رئیس مجتمع صنعتی گوشت مشهد، توضیحاتی در رابطه با نحوه ی کار کشتارگاه بیان کرد و گفت: در روز عید قربان ذبح دام در این کشتارگاه بصورت رایگان انجام می پذیرد و مردم می توانند با خیال راحت دام های خود را تحویل کشتارگاه داده و 24 ساعت بعد بدون هیچ کم و کاستی گوشت و آلایش دام خود را تحویل بگیرند.

حجت الاسلام محمد حسن شوروزی، مسئول دفترنمایندگی ولی فقیه در اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی نیز ضمن اشاره به مختصات ذبح دام در فقه شیعه، توضیحاتی راجع به نحوه ذبح شرعی دام داد  و بر کشتار دام ها در کشتارگاه های تحت نظارت دامپزشکی تاکید کرد.

در ادامه دکتر محمود قربان زاده، معاون سلامت اداره کل دامپزشکی نیز توضیحاتی در خصوص مزایای نگهداری گوشت تازه در پیش سرد بیان کرد و تاکید کرد گوشت های استحصالی از کشتارگاه به خاطر نگهداری در پیش سرد به هیچ عنوان ناقل بیماری های مشترک نظیر تب مالت و تب کریمه کنگو و سایر امراض نیستند.

وی همچنین به برچسب گذاری روی لاشه ها اشاره کرد و گفت: در کشتارگاه مشهد لاشه های ماده با برچسب قرمز و لاشه های نر با برچسب آبی تفکیک می شوند تا مردم هنگام خردید دچار سردرگمی نشوند و با خیال راحت گوشت مورد نیاز خود را تهیه کنند.

پس از پایان بازدید مجمع فقهی اهل سنت از کشتارگاه دام مشهد، دکتر قربانزاده توضیحاتی با اشاره به بیماری های مشترک افزود: از ۱۷۰۰ بیماری شناخته شده ۸۳۲ بیماری بصورت مشترک بین انسان و حیوان است، از جمله بیماری هاری که درانسان علائمی نظیرتغییر رفتار عصبی، ترس از نور، ترس از آب داشته و نهایتا منجر به مرگ می شود.و یا تب مالت که آن هم به عنوان یک بیماری مشترک دیگر که می تواند عوارض دردناک و خطرناکی برای انسان داشته باشد.

وی افزود: با توجه به گرمای هوا و فرا رسیدن فصل زاد و ولد کنه ها و شیوع بیماری خطرناک تب خونریزی دهنده کریمه کنگو که مخزن اصلی آن گونه ای از کنه می باشد، متاسفانه هر ساله شاهد درگیری تعدادی از هموطنان به این بیماری هستیم که در دام علایم خاصی ندارد اما در خون و گوشت دام ناقل باقی مانده و می تواند افرادی که به نحوی با این دام تماس داشته یا کنه های روی بدن دام را با دست له می کنند را درگیر کند. 

دکتر قربانزاده از حاضرین در جلسه خواست تا مسائل بهداشتی را در روز عید قربان رعایت کنند و به اطلاع سایرین نیز برسانند.

پس از آن حجت‌ الاسلام احمدی پناه، مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان جهادکشاورزی استان نیز به موضوع ذبح شرعی پرداخت و گفت: در کشتارگاه تمام مراحل بصورت شرعی و بهداشتی انجام می گیرد و در هیچ کجای کشور چه برای دام و چه برای طیور از وسایل برقیبرای این منظور استفاده نمی شود و این امر توسط ذابح مسلمان صورت می پذیرد.  

وی گفت: کلیه کشتارگاه‌های کشور دارای ناظر شرعی هستند و ذبح شرعی و حذف اجزای حرام بصورت مستمر در حال انجام می باشد. 

در پایان مولانا مطهری، رئیس مجمع فقهی اهل سنت استان، ضمن تشکر از مجموعه کشتارگاه و دامپزشکی به مساله قربانی اشاره کرد و گفت: ذبح دام حتما بعد از نماز عید برگزار شود و از سایر اعضای حاضر در جلسه می خواهم تا به جهت تامین سلامت هموطنان همکاری لازم را با کشتارگاه داشته باشند و موضوعات مطرح شده در جلسه را به اطلاع عموم برسانند.

 

 

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 287880
pr_rkh روابط عمومی استان

pr_rkh روابط عمومی استان

تصاویر

لینک کوتاه