• 1397/08/14 - 09:31
  • تعداد بازدید : 548
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

تهدید آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان و هشدار جدی دامپزشکی استان خراسان رضوی

با توجه به فرا رسیدن فصل سرما و رصد بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در کشور، اداره کل دامپزشکی استان خراسان رضوی در این باره هشدار جدی داد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان خراسان رضوی، معاون سلامت این اداره کل در این باره اظهار داشت: به لحاظ اینکه خراسان رضوی در سال گذشته شرایط بهتری از نظر انفلوآنزای فوق حاد نسبت به سایر استانهای متراکم داشته است عده ای ازمرغداران استانهای آلوده مبادرت به اجاره سالنهای فاقد پروانه در این استان نموده و به صورت غیر مجاز به دنبال تولیدو پرورش پولت یا مرغ تخمگذار هستند.

دکتر محمد رشتی باف افزود: از آنحائیکه این استان جزو متراکم ترین استان های مرغ تخمگذار کشور است، در صورت تحقق این موضوع  و با افزایش جمعیت مرغ تخمگذار که حساسیت بالایی نسبت به ابتلا به آنفلونزای فوق حاد پرندگان دارد و تبادل رفت و امد، خرید دان و نهاده ها از استانهای الوده، پیش بینی می شود امسال با رخدادهای سختی از این بیماری مواجه شویم لذا ضروری است به منظور پیشگیری از این بیماری اقدامات ذیل انجام شود.

وی گفت: بایستی به مرغداران اعم از تخمگذار و یا گوشتی و... گوشزد نموده که به محض اطلاع از موارد فوق الذکر، شبکه های دامپزشکی محل سکونت خود را مطلع نموده و ادارات یادشده با هماهنگی مقام قضایی برخورد قانونی لازم را انجام دهند.

رشتی باف یادآور شد: در حال حاضر رقم قابل توجهی از واحد های مرغداری گوشتی و تخمگذار استان به صورت غیر مجاز و فاقد پروانه فعالیت می کنند و مرغداری های تخمگذار غیر مجاز ریسک بالاتری برای رخداد انفلونزای فوق حاد پرندگان هستند لذا این واحد ها مورد توجه جدی قرار داشته و با کمک اتحادیه های مرغ تخمگذار اخطار های لازم و برخورد های قانونی با آنها انجام خواهد شد.

وی در انتها ضمن یاداوری بعضی از عوامل خطری که در استانهای آلوده باعث شیوع بیماری شده گفت: بایستی مواردی به این شرح را در نظر داشت؛ اول اینکه، واحد های مرغ رنگی و تخمگذار غیر مجاز یک عامل مهم خطر برای ایجاد رخداد و شیوع بیماری بوده و نیز کود دپو شده در محیط بیرون و سرباز که در معرض استفاده پرندگان ازاد پرواز است عامل خطر بسیار مهمی برای مبتلا شدن به بیماری است لذا کنترل های لازم در این خصوص بایستی صورت پذیرد.

دوما، حمل مشترک تانکر ابرسانی ، حمل مشترک تخم مرغ و رفت و امد در سالن های متعدد، انتفال و جابه جا نمودن دان، لوازم و صفحه تخم مرغ در بین سالنها از عوامل خطر دیگر است و به مرغداران توصیه  شود از دان اماده شده در کارخانجات خوراک دام استفاده نمایند و فراموش نکنند عدم وجود حصار مرغداری از عوامل خطربسیار مهم است.

رشتی باف، حضور، نظارت و پایش در کشتارگاه ها و تشدید شستشوی قفس ها و خودروهای مرغداری ها با آب داغ و سپس ضد عفونی با مواد و غلظت مناسب و تاکید بر گزارش سریع بخش خصوصی دامپزشکی مبنی بر هرگونه تلفات؛ کاهش تولید و کاهش اشتها و مصرف دان را از جمله موارد مهم دانست.

معاون سلامت دامپزشکی استان یادآور شد: خرید دان ارزان تر از سایر استانها یک فاکتور خطر بسیار جدی است و تماس مشترک کارگران مرغداری، داشتن جلسه و رفت و امد فامیلی بین کارگران مرغداری باعث اپیدمی های گسترده ای در چند استان شده است لذا بایستی از هرگونه رفت و آمد غیر ضرور پرهیز نمود.

 

 

 

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 1910
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه