• 1397/07/09 - 12:00
  • تعداد بازدید : 223
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه

مدیر کل دامپزشکی استان یزد در گفتگوی اختصاصی با فاخته نیوز: باید سازمان دامپزشکی با کمک نظام دامپزشکی نسخه قابل اجرای ماده ۱۹ را با توجه به واقعیات موجود در این صنعت تنظیم و ابلاغ نماید

پایگاه خبری تحلیلی فاخته نیوز گفتگوی امروز خود را با دکتر علی اکبر حدادزاده مدیر کل دامپزشکی استان یزد انجام داده است. دعوت می کنیم در این گفتگو همراه ما باشید.



۱٫لطفا خودتان را معرفی کنید. (نام و نام خانوادگی، تاریخ تولد، محل تولد و…)



  علی اکبر حداد زاده – متولد ۱۳۴۸- محل تولد شهرستان بهاباد استان یزد




  1. سوابق تحصیلی و اجرایی خود را اعلام بفرمایید.



   فارغ التحصیل رشته دکترای دامپزشکی از دانشگاه شیراز- ورود به سازمان دامپزشکی از سال ۷۷ و شروع به کار از شبکه دامپزشکی شهرستان بافق به عنوان رییس شبکه تا آبان ماه ۸۶ و از سال ۸۶ تاکنون مدیرکل دامپزشکی استان یزد




  1. در خصوص تعامل با بخش خصوصی دامپزشکی چه دیدگاهی داشته و چه اقداماتی تا کنون انجام داده اید؟



از یک دیدگاه می توان گفت دامپزشکی دوبال دارد متشکل از بخش خصوصی و دولتی و برای هرکدام از آنها مشکلی ایجاد شود، رسیدن به اهداف عالیه بهداشتی دامپزشکی در کشور با مشکل مواجه خواهد شد. البته به شرط اینکه هرکدام در حوزه وظایف خود درست حرکت کنند. به عنوان مثال بخش دولتی باید زمینه ساز فعالیت بخش خصوصی برای ارائه خدمات شایسته در حوزه حفظ سرمایه دامی و بهداشت جامعه باشد و در عین حال به عنوان حاکمیت ضمن انجام سیاست گذاری های درست و نظارت های عالیه مسیر خدمت را همواتر نماید.



البته بخش خصوصی اگر بخواهد در عمل موفق باشد باید در چارچوب سیاست های سازمان دامپزشکی کشور و به صورت تشکیلاتی و سازماندهی شده حرکت کند. البته خط مشی مربوطه در حوزه تشکیلاتی باید توسط نظام دامپزشکی ترسیم شود. به عنوان مثال با توجه به این دیدگاه، این اداره کل از تشکیل انجمن صنفی مسئولین فنی به عنوان تشکل پیگیر مباحث مرتبط با  مسئولین فنی حمایت کرده که این مهم موجب حل بسیاری از مشکلات پراکنده مسئولین فنی شده است.




  1. اجرای ماده ۱۹ را در استان یزد چگونه ارزیابی می کنید ؟



اگر مقداری به عقب برگردیم به نظر می رسد عدم اجرایی شدن ماده ۱۹ به مشکلات ساختاری ایجاد تا مدیریت واحدهای بسته بندی و سیستم نظارتی بهداشتی تعریف شده بر این واحدها بر می گردد. به بیان دیگر تدوین دستورالعمل های بهداشتی تولید و نظارت بر واحدهای بسته بندی از مقوله نیاز به مقوله اجبار سوق داده شده است. این مسأله در کنار سایر مشکلات حاشیه ای موجب شده متولیان صنعت بسته بندی در حوزه دام و طیور به این موضوع به عنوان یک مانع و مشکل نگاه کنند و دیدگاه صرفا بهداشتی این مهم به سمت مباحث مرتبط با اشتغال و … معطوف شود و متأسفانه با بزرگ شدن حواشی کار، به اصل موضوع که نظارت های بهداشتی و تضمین سلامت فراورده های خام دامی است خدشه وارد شود. با همه این مشکلات ساختاری، همزمان با اجرایی شدن ماده ۱۹ ، حقوق مسئولین فنی هم متحول شد. گرچه به حق هم هست اما همزمان شدن آن در اجرا مشکلات عدیده ای را بوجود آورد زیرا کارفرما باید زیر قراردادی را امضاء می کرد که با رشد قابل توجه حقوق بر اساس مصوبه هیأت دولت تنظیم شده بود و گاها توان پرداخت آن را نداشت. وقتی این مباحث را در کنار مباحث بانکی مانند اخذ ضمانت نامه بانکی و… قرار دهیم اقبال برای اجرا را با مشکلات جدی مواجه می سازد. بنابر این باید سازمان دامپزشکی با کمک نظام دامپزشکی نسخه قابل اجرا با توجه به واقعیات موجود در این صنعت تنظیم و ابلاغ نماید.




  1. برای اجرای ماده۱۹ آیین نامه نظارت بهداشتی دامپزشکی چه مشکلاتی را در استان پیش رو دارید؟



علاوه بر مباحث فوق، در استان یزد مشکلات موجود بیشتر به میزان حقوق مسئولین فنی و استنکاف کارفرمایان از پرداخت آن، عدم تناسب میزان تولید روزانه یا هفتگی با ظرفیت اسمی واحدها که گاها خیلی پایین تر است و امکان تأمین مالی یک مسئول فنی را ندارد اما بر اساس قانون و دستوالعمل ها باید تحت نظارت مسئول فنی بهداشتی فعالیت کند، همچنین عدم اجرای کامل آن در برخی از استان ها قدرت چانه زنی کارفرما را بالا می برد.




  1. در خصوص تعداد دانشکده های دامپزشکی و دانش آموختگان سالانه این مراکز چه نظری دارید؟



به نظر می رسد میزان فارغ التحصیلان دانشگاه هیچ تناسبی با نیاز کشور و بازار کار کشور ندارد. در هرصورت دامپزشکی یک حرفه است و بنابر این ارتباط مستقیم با کار دارد و اگر زمینه کاری وجود نداشته باشد فارغ التحصیلان این رشته نمی توانند در سایر ادارات و یا مشاغل با این مدرک داشته باشند با توجه به حرفه ای بودن و ارتباط تنگاتنگ تعداد فارغ التحصیلان با بازار کار باید ورودی دانشگاه ها حساب شده  وبر اساس نیاز باشد تا بعد از فارغ التحصیلی دولت و دستگاه های اجرای گریبانگیر مشکلات این عزیزان نباشند.




  1. مدیریت در استان یزد چه مزایا و چه سختی هایی به همراه دارد؟



خدمت به مردم جغرافیا نمی شناسد. عشق به خدمت به مردم همه مشکلات را برای انسان حل می کند. البته در کنار مشکلات عمومی مانند نیرو وبودجه و امکانات و… که تقریبا همه استان ها درگیر آن هستند، استان یزد شرایط خاص خودش را دارد از جمله کویری بودن، پراکندگی جمعیت دامی، سنتی بودن اکثر دامداری ها که همه این مشخصه ها خدمت رسانی توسط بخش خصوصی و دولتی را با مشکلات عدیده ای روبرو می سازد. مهمترین مزایای استان همکاران خوب، فعالان پرتلاش صنعت دام و طیور و  همچنین مردم شریف استان هستند.



۸ . در خصوص مرغداری های غیر مجاز چه اقداماتی انجام داده اید و برای رفع معضل این واحدها چه پیشنهادهایی دارید؟



یکی از دغدغه های اصلی صنعت طیور حفظ این سرمایه عظیم در قبال بیماری های واگیر و مشترک از جمله آنفلوانزای فوق حاد پرندگان است. این استان بعد از بروز چند کانون آنفلوانزا در سال ۹۶ نسبت به تهیه طرح پیشگیری و کنترل از آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در استان اقدام و با تشکیل کارگروه های شهرستانی و استانی به ریاست معاونت سیاسی استانداری و فرمانداران، پیگیر تعیین تکلیف واحدهای غیرمجاز و ساماندهی بهداشتی واحدهای موجود در استان است.  




  1. برای افزایش ظرفیت اشتغال در دامپزشکی در استان چه پیشنهادهایی داشته و چه کمبودهایی در این زمینه دارید؟



این اداره کل در کنار نظام دامپزشکی استان سعی نموده از تمامی ظرفیت های اشتغال موجود در حوزه دامپزشکی استفاده نماید. در این راستا در سال های گذشته با عقد قراردادهای متعدد انجام کار با بخش خصوصی، صدور مجوز فعالیت، پروانه اشتغال و تأمین تسهیلات لازم برای توسعه اشتغال در حوزه دامپزشکی قدم های مثبتی برداشته اما متاسفانه با توجه به عدم تناسب موجود در این زمینه، به دلیل ظرفیت کم حوزه های فعالیتی دامپزشکی و انبوه فارغ التحصیلان  این رشته، پیشنهاد قابل طرح، تشکیل تعاونی های فراگیر برای ایجاد اشتغال و همچنین تشکیل شرکت های دانش بنیان برای ایجاد ظرفیت های بیشتر در حوزه اشتغال و همچنین استفاده بیشتر جامعه از توان علمی فارغ التحصیلان این رشته است.




  1. اگر حرف ناگفته ای باقی مانده بفرمایید.



از زحمات شما در انعکاس اخبار و مشکلات حوزه دامپزشکی تشکر می کنم و آرزوی توفیق روز افزون برای شما و همکارانتان دارم. موفق باشید.


  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 28385
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه