تاکید دامپزشکی سبزوار بر سمپاشی اماکن دامی در فصل گرم سال
روابط عمومی شبکه دامپزشکی سبزوار، بر ضرورت عملیات سمپاشی اماکن دامی و بدن دام برای کنترل و پیشگیری از ابتلا به بیماری های مشترک از جمله تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، تاکید کرد.
دکتر زیدآبادی، رئیس شبکه دامپزشکی سبزوار اظهار داشت: انگلهای خارجی از جمله؛ کنه، کک، شپش، جرب، انواع مگسها و پشهها علاوه بر انتقال بیماری بین دامها و از دامها به انسان، باعث ضررهای اقتصادی فراوانی به دامداران ازجمله کاهش تولید شیروگوشت ، کاهش شدید کیفیت پوست و چرم و اتلاف دامها میشوند، لذا دامداران باید همواره در جهت از بین بردن این انگلها تلاش کنند.
وی، افزود: با توجه به فعالیت بیشتر انگل های خارجی در فصول گرم سال، سمپاشی از جمله اقدام های پیشگیرانه در برابر شیوع بیماری های مشترک ( تب کریمه کنگو) محسوب میشود و این اقدام در تمامی اماکن دامی و کشتارگاه ها بسیار ضروری می باشد. لذا محیط و بدن دام برای پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو باید سمپاشی شود.
این مقام مسئول، افزود: مخزن بعضی از ویروس ها ( تب کریمه کنگو) در طبیعت، کنهها هستند، این ویروس از طریق تماس مستقیم با خون یا ترشحات بیمار، لاشه حیوان آلوده (انتقال به قصابها و سلاخها) نیز سبب ایجاد بیماری میشود. بنابراین سم پاشی جایگاه و بدن دام و حذف کنه های ناقل، در کنترل بیماری ها بسیار موثر می باشد.
زیدابادی، همچنین بهسازی جایگاه دام توسط دامداران را از مهمترین عوامل کاهش مصرف سم و موفقیتآمیز بودن سمپاشی در از بین بردن انگلهای خارجی به ویژه کنه عنوان کرد و گفت: مکانهای تاریک، نمناک و فاقد تهویه مناسب، سقفهای چوبی و درز دیوارهای فاقد پوشش سیمان، از بهترین مکانها برای تخمریزی حشرات است.