• 1403/05/10 - 08:48
  • تعداد بازدید : 180
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

تاکید دامپزشکی سبزوار بر ضرورت رعایت بهداشت در زنبورستان ها

به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی سبزوار، با توجه به اهمیت بهداشت زنبورستان ها و مراقبت از کندو ها در پیشگیری از بیمار شدن زنبورها و تولید عسل با کیفیت، رعایت این امر مهم ضروری است.

دکتر برات الله زیدابادی، رئیس شبکه دامپزشکی سبزوار، گفت: عسل بعنوان فراورده خام دامی تحت نظارت برنامه های کنترلی و پیشگیرانه سازمان دامپزشکی قرار دارد و کنترل بهداتشت زنبورستان ها و بیماری های زنبور عسل بصورت مستمر توسط کارشناسان شبکه دامپزشکی انجام می شود.

وی، در این خصوص بیان داشت: زنبورداران نقش مهمی در محافظت از زنبوران عسل خودشان و همچنین کل صنعت زنبورداری در مقابله با تهدیدات بیولوژیکی دارند. بنابراین اجرا و تاکید بر موارد بهداشتی، از ورود، ایجاد و جابجایی بیماری ها به داخل کندو جلوگیری می‌کند.

زیدآبادی، ضمن بیان این نکته که بیماری‌های عمده زنبور عسل به دو نوع انگلی و باکتریایی تقسیم می‌شوند، اضافه کرد: نوزما و واروا از جمله شایع‌ترین بیماری‌های تهدید کننده سلامت زنبورهای عسل است که  از راه‌های گوناگونی از طریق تغذیه با آب و غذای آلوده، غارت کندوها، ملکه آلوده، نقل و انتقال کندوها، انتقال قاب‌های شفیره از کلونی‌های آلوده به کلونی‌های سالم و رعایت نکردن نکات بهداشتی هنگام وارد کردن بچه کندو به زنبورستان، قابل انتقال و انتشار هستند.

وی، ادامه داد: با افزایش مراقبت از کندوها، سلامت و بهداشت زنبوران تضمین می شود. بنابراین رعایت نکات ذیل الزامی می باشد:

  1. -     مطمئن شوید که تمام زنبورها (کارگر و نر و ملکه) از منابع قابل اعتماد، عاری از بیماری و ترجیحا تایید شده و دارای سوابق خوب در واردات، تامین می‌شوند .
  2. -     کارگران، بازدیدکنندگان، وسایل نقلیه و تجهیزات می‌توانند عوامل بیماریزا را پخش کنند، بنابراین مراقب رفت و آمد افراد باشید.
  3. -     ثبت بازدیدها و سوابق عملیات انجام شده در زنبورستان را انجام و بایگانی نمایید.
  4. -     بیماری‌ها می‌توانند به سرعت افزایش یابند، مراقبت دائمی برای شناسایی زودهنگام بیماریهای زنبوران عسل ضروری است.
  5. -     عدم استفاده خودسرانه از آنتی بیوتیک ها و دیگر داروها در مبارزه با آفات و بیماریهای مختلف.
  6. -     از باز کردن بی‌جهت کندوها خودداری نمائید. تنها زمانی کندو را باز کنید که واقعا لازم باشد.
  7. -     مواظب سمپاشی نابهنگام شکوفه های درختان میوه باشید. به باغداران آموزش و اطلاع رسانی شود که تنها در ۱۰ تا ۱۵ روزی که درختان میوه شکوفه دارند سمپاشی نکنند یا دست کم قواعد سمپاشی را رعایت نمایند.
  8. -     جمعیت‌های ضعیف را با گذاشتن قابهائی از کندوهای دیگر که لاروهای سربسته دارند، ولی بدون زنبورهائی که رویشان نشسته اند تقویت کنید.
  9. -     در شرایطی که بیماری‌های مسری در زنبورستان‌های همسایه شما وجود دارد، حداقل فاصله لازم در هر منطقه، ۶ کیلومتر است‌.
  10. - از استقرار زنبورستان‌ها در سواحل دریا یا رودخانه جلوگیری شود
  11. - در صورت مشاهده علائم بیماری نوزوما، مانند زنبورهایی که روی زمین راه می روند سریعا برای تایید تشخیص اقدام نمایید.

 

  • گروه خبری : اداره شهرستان سبزوار,هشدارهای بهداشتی
  • کد خبر : 323153
pr_rkh روابط عمومی استان

pr_rkh روابط عمومی استان

لینک کوتاه