شبکه دامپزشکی طرقبه شاندیز:
دانستنی ها درباره بیماری توکسوپلاسموز
روابط عمومی شبکه دامپزشکی طرقبه شاندیز؛ در خصوص بیماری انگلی توکسوپلاسموز و مصرف فرآورده خام دامی بهداشتی به شهروندان هشدار داد.
![](/thumbnail/550-375_100/uploads/23/2023/Apr/13/Beautiful_Cat_Eye_crop.jpg)
دکتر علیرضا قدرتی در خصوص این بیماری توضیح داد: بیماری مشترک توکسوپلاسموز از یکی از سویه های این انگل به نام "توکسوپلاسما گوندی" نشات می گیرد، انگلی تک یاخته ای که باعث عفونت های شدید در انسان، حیوانات و خصوصا گونه های اهلی پستانداران و پرندگان می شود و گربه سانان میزبان نهایی این انگل هستند.
گربه ها به ندرت علایم بالینی ناشی از این بیماری را بروز می دهند، با این حال حامل های مهمی برای این بیماری به شمار می روند.
رئیس شبکه دامپزشکی طرقبه شاندیز گفت: این انگل معمولاً از طریق یکی از روشهای زیر انتقال مییابد:
1-از طریق خوراکی و بلعیدن اتفاقی انگل
2-مصرف گوشتهای خام یا کمپخته شده، بهخصوص گوشت خوک و بره یا انتقال از طریق تماس با اشیا مرتبط با گوشت آلوده مثل چاقو و ظروف. مصرف میوه و سبزیجات شسته نشده که در تماس با مدفوع گربهٔ آلوده بودهاند، تماس با مدفوع یا اشیا و وسایل و ظرف خاک گربه آلوده به انگل و خورده شدن اتفاقی انگل یا کیست آن
3-مصرف شیر و لبنیات غیر پاستوریزه به خصوص شیر بز،مصرف آب تصفیه نشده و آلوده به کیست یا انگل، مصرف غذاهای دریایی خام از طریق انتقال خون
4-انتقال خون آلوده از بیمار به فرد سالم که به ندرت اتفاق میافتد.
5-انتقال مادرزادی
انتقال مادرزادی بیشتر در انسان مطرح است ولی در گربهها نیز دیده میشود ولی خیلی معمول نیست.انتقال بیماری به صورت فرد به فرد از طریق تماسهای عادی رخ نمیدهد.
این بیماری بیشتر در زنان باردار و افراد دارای ضعف شدید ایمنی می تواند خطرناک واقع شود و موجب سقط یا نقص های مادرزادی در نوزادان گردد.
وی در خصوص مهمترین راه های پیشگری و کنترل بیماری به موارد ذیل اشاره نمود:
1-شستن کامل دست ها بعد از تماس با گربه سانان
2-رعایت بهداشت فردی ، شستن کامل و ضد عفونی سبزی ها و میوه ها
3- محصور کردن محل های کشت و پرورش سبزی و میوه جات برای عدم ورود گربه ها و دفع مدفوع در آن
4-عدم مصرف گوشت های کبابی خام و نیم پز و عدم استفاده از مرغ هایی که بدون مشخصات در بازار به صورت غیر مجاز عرضه می شوند.