• 1400/05/05 - 09:38
  • تعداد بازدید : 316
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
رییس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های آبزیان دامپزشکی خراسان رضوی:

آبزی پروران به استرس های دمایی ماهیان توجه داشته باشند

رییس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های آبزیان اظهار کرد: آبزی پروران بایستی به استرس های دمایی ماهیان توجه داشته باشند.

محسن نژاد

دکتر محسن نژاد افزود: تغیرات تدریجی دمای آب در داخل دامنه مطلوب برای اکثر آبزیان قابل تحمل است و تغیرات سریع دما باعث استرس شدید و به دنبال ان کاهش مقاومت ماهیان و افزایش حساسیت انها به بیماری‌ ها گشته و به عنوان یک قانون کلی هر چه ماهی جوانتر باشد حساسیت بیشتری به تغیرات سریع حرارتی دارد.

وی یادآور شد: چنین مرگ ومیری به عنوان شوک حرارتی خوانده می‌ شود و تغیرات ناگهانی دمای اب بیش از ۳ درجه برای ماهیان بزرگ وبیش از ۱ درجه برای لاروها وبچه ماهیان استرس زا است و بدین لحاظ، یکسان سازی دما در هنگام نقل و انتقال و یا رهاسازی در محیط جدید ضروری است.

نژاد عنوان داشت: قدرت یک گونه خاص به سازش در دماهای مختلف به توانایی ان در حفظ یونها و سطوح پروتئین سرم در دماهای مختلف بستگی دارد و بدین لحاظ افزودن برخی مواد نظیر نمک به اب باعث افزایش تحمل ماهیان به تغیرات حرارتی می‌ گردد و در زمان افزایش درجه اب می‌ توان با اضافه نمودن سدیم - منیزیم وکلسیم مقاومت ماهیان را بالا برد.

خاطر نشان می‌ گردد دمای مطلوب جهت کپور ماهیان ۲۶ درجه وبرای قزل الا ۱۶-۱۳ است   و آبزیان از نظر دامنه مطلوب حرارتی به دو دسته دارای قدرت تحمل دامنه وسیع حرارتی مانند کپور ماهیان  و ماهیان با قدرت تحمل محدود حرارتی مانند قزل الا تقسیم می‌ شوند.

 

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 275962
pr_rkh روابط عمومی استان

pr_rkh روابط عمومی استان

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه