تاکید رئیس شبکه دامپزشکی طرقبه شاندیز بر واکسیناسیون دام ها علیه بیماری انتروتوکسمی
روابط عمومی شبکه دامپزشکی طرقبه شاندیز، از تاکید رئیس شبکه دامپزشکی طرقبه شاندیز بر واکسیناسیون دام ها علیه بیماری انتروتوکسمی خبر داد.
دکتر علیرضا قدرتی، رئیس شبکه دامپزشکی طرقبه شاندیز، در این خصوص گفت: عامل بیماری انتروتوکسمی (قلوه نرمی- پرخوری) باکتری کلستریدیوم پرفریجنس می باشد که جز میکروفلور طبیعی دستگاه گوارش نشخوارکنندگان می باشد. تغییر ناگهانی در جیره غذایی و پرخوری دام باعث افزایش سرعت تکثیر باکتری کلستریدیوم پرفریجنس تیپD می گردد که متعاقب آن توکسین اپسیلون به میزان زیادی آزاد و از طریق گردش خون جذب می گردد.
وی، در ادامه افزود: حساسیت حیوانات جوان نسبت به این بیماری بالا بوده و باعث مرگ و میر ناگهانی در کمتر از 12 ساعت می گردد. همچنین کاهش اشتها، اسهال موکوئیدی، زمین گیری، تشنج و درد شکمی از علائم این بیماری می باشد که باید دام های بیمار بلافاصله مورد درمان قرار بگیرند. پرخونی روده های بزرگ و کوچک، نرم شدن بافت مغز و کلیه، خونریزی در قلب و وجود مایع ژلاتینی در کیسه پریکارد از یافته های کالبد گشایی دام مبتلا به انتروتوکسمی می باشد.
قدرتی، در پایان ضمن اشاره به اهمیت تغییر جیره غذایی دام ها در بروز این بیماری تاکید کرد: واکسیناسیون دام ها باید از 3 ماهگی آغاز گردد و در دام هایی که برای اولین بار واکسینه می شوند (به خصوص بره و بزغاله ها) واکسیناسیون باید دو نوبت و دز یادآور 2 تا 3 هفته بعد انجام گیرد.