• 1397/02/26 - 12:00
  • تعداد بازدید : 91
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

تدوین و اجرای برنامه بهبود صنعت طیور

معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشورگفت: «برنامه بهبود صنعت طیور» در سازمان دامپزشکی کشور طراحی شده و به زودی اجرا می شود.



دکتر علی صفر ماکنعلی، معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری فاخته نیوز گفت: ما در سازمان دامپزشکی کشور برنامه بهبود صنعت طیور را تحت عنوان IRAN poultry industry improvement programme طراحی کرده ایم، که در راستای اجرای این برنامه علاوه بر برنامه ملی کنترل آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در چهار نسخه متفاوت، دو بیماری دیگر را بصورت عملیاتی انجام خواهیم داد. قسمتی دیگر از این برنامه اجرای برنامه پایش پسماندها در گوشت مرغ می باشد تا بتوانیم مبحث دسترسی به بازارها منطقه را برای محصولات طیور فراهم کنیم.



دکتر ماکنعلی گفت: ابتدا برنامه ملی راهبردی کنترل نیوکاسل و موازی با آن برنامه ملی کاهش سالمونلا در مزارع طیور را اجرای می کنیم. قسمتی دیگر از برنامه بهبود صنعت طیور، برنامه کنترلی در رابطه با گوشت شترمرغ است که در این زمینه با اتحادیه اروپا در حال عملیاتی کردن این موضوع هستیم و در آینده نزدیک گوشت شترمرغ وارد بازار اتحادیه اروپا خواهد شد.



معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشورگفت: در رابطه با سالمونلا وزارت بهداشت برنامه مدونی برای کنترل آن در سطح ملی منتشر نکرده و جزو اولویت های ابلاغی آن وزارتخانه نیز نمی باشد.



دکتر ماکنعلی با اشاره به اینکه سازمان بهداشت جهانی دام در سال ۲۰۱۰ عملکرد سازمان دامپزشکی کشور را ارزیابی کرده است، ادامه داد: یکی از نقاط ضعف ما این بود که حضورمان در بازارهای جهانی متناسب با رتبه تولیدمان نیست.



معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه یکی از کشورهای همسایه شمالی ایران ۲۱۵ هزارتن مرغ به کشور عراق صادر می کند، اضافه کرد: در حالی که عراق هم مرز ماست و ارتباط نزدیکی با کشورمان دارد.



وی اضافه کرد:هم اکنون صادرات جوجه یکروزه به کشورهای قفقاز و آسیای میانه انجام می شود.



دکتر ماکنعلی با بیان اینکه پرندگان وحشی مسئول ورود ویروس آنفلوانزای فوق حاد پرندگان به کشور هستند، گفت: اما مسئول پخش این ویروس در کشور حمل و نقل، افراد و غیره هستند اما راه اندازی سیستم حمل و نقل جدید به عنوان ابزاری که با پخش بیماری مقابله می کند، در کشور اجرا می شود.



دکتر علی صفر ماکنعلی ادامه داد: طبق قوانین سازمان دامپزشکی کشور، هر وسیله نقلیه ای که حامل فرآورده های خام دامی یا دام و طیور است، الزاما باید دارای کد تاییدیه سازمان دامپزشکی کشور باشد.



وی تاکید کرد: ما اعتقادی به اجرای برنامه های دیکتاتوری نداریم، ابتدا باید با بخش خصوصی و تشکل های مربوطه در این زمینه مذاکره کرد و چنین نگرشی را بوجود آورد تا طرح مذکور در آینده نزدیک در کشور فراگیر شود.



یادآور می شود که خودروهای حمل جوجه یک روزه قسمتی از برنامه ملی بهبود صنعت طیور کشور است.


  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 41553
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه