توصیه بهداشتی خرید و روش تشخیص میگوی سالم از فاسد
دکتر شمس رییس شبکه دامپزشکی درگز در مورد مشخصات میگوی سالم با نزدیک شدن به ایام عید و افزایش مصرف آبزیان خوراکی، بیان کرد: میگوی سالم دارای رنگ روشن است، در حالی که میگوی فاسد به ویژه در قسمت سرسینه، دم و پوست دارای سیاه شدگی است سینه و دم در میگوی سالم به طور کامل به هم متصل، بافتها سخت و سالم و چشمها به طور کامل روشن، براق و محکم است، در حالی که در ماهی فاسد اکثرأ چشمها از بین رفته است و بوی شدید و تند آمونیاک استشمام میشود.
دکتر شمس افزود: عمر نگهداری میگوی تازه بدون بسته بندی ۷ روز (در دمای صفر تا ۲ درجه سانتی گراد)، میگوی تازه بسته بندی شده در بستههای معمولی ۳ روز (در دمای صفر تا ۴ درجه سانتی گراد)، بسته بندی در خلاء ۵ روز و بسته بندی در اتمسفر اصلاح شده ۷ روز است. اما میگوی منجمد بسته بندی شده را میتوان به مدت ۱۲ ماه در دمای ۱۸- نگهداری کرد و باید به این نکته توجه داشته باشیم که عمر نگهداری از زمان صید محاسبه میشود.
شمس ادامه داد: انواع تقلب و تخلف بهداشتی در نگهداری و فروش میگو مشاهده می شود از جمله بهداشتی نبودن یخچال و وسایل مورد استفاده، تغییر تاریخ تولید و انقضای میگوی بسته بندی شده، تامین میگو از منابع غیر مجاز، عرضه و فروش میگوی بسته بندی تاریخ گذشته، نپوشاندن کامل میگوی تازه با یخ، رعایت نکردن دمای یخچال و فریزر در زمان عرضه، رعایت نکردن اصول بهداشت فردی از جمله نداشتن لباس کار مناسب، کارت بهداشت و گواهی سلامت، رعایت نکردن اصول بهداشت محل کار، میز و وسایل مورد استفاده، یخ زدایی میگوی منجمد و عرضه آن به صورت تازه و استفاده از میگوی فاسد در تولید فرآوردههای میگو از جمله تقلب و تخلفهای بهداشتی در نگهداری و فروش میگو است.
وی در پایان تصریح کرد: برای خرید محصول ایمن و با کیفیت و همچنین حفظ سلامت خود، خرید از مراکز معتبر و دارای پروانه بهداشتی توصیه میشود.