• 1398/12/20 - 12:28
  • تعداد بازدید : 324
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

توصیه های بهداشتی شبکه دامپزشکی باخرز جهت خرید و نگهداری ماهی قرمز

روابط عمومی شبکه دامپزشکی باخرز ضمن تبریک پیشاپیش فرا رسیدن سال نو و آرزوی سلامتی، با توجه به شیوع ویروس کرونا در کشور توصیه کرد در خرید و نگهداری ماهی قرمز به نکات بهداشتی و پیشگیرانه لازم توجه شود.

دکتر سعیدخانزاده  با اعلام این خبر گفت بر اساس آنچه دفتر بهداشت و مدیریت بیماریهای آبزیان سازمان دامپزشکی کشور ابلاغ کرده است، ویروس کرونای عامل بیماری کووید 19 در ماهیان بیماری زا نبوده و توصیه های بهداشتی صرفاً به منظور جلوگیری از مخاطره بهداشتی احتمالی ناشی از انتقال مکانیکی ویروس از طریق آب و سطح بدن ماهی است،

توصیه های بهداشتی در هنگام خرید و نگهداری ماهی قرمز

  1. ماهی قرمز از مراکز عرضه مجاز تهیه شود و از خرید ماهی از دست فروشان و دوره گردها اکیداً خودداری شود.
  2. مراکز عرضه مجاز شامل واحدهای صنفی عرضه ماهیان زینتی و اماکن تعیین شده توسط شهرداری ها با هماهنگی اداره دامپزشکی می باشند.
  3. خودداری از تماس مستقیم با ماهی و آب در هنگام خرید
  4. حتی الامکان از ظروف یکبار مصرف جهت حمل و جابجایی ماهی به منزل استفاده شود.
  5. از خرید ماهیان بیمار و بی حال با علائم شنای غیر فعال، فاقد رنگ شفاف و دارای لکه بر روی پوست بدن خودداری شود.
  6. تعویض آب ماهی خریداری شده(حداقل 24 ساعت قبل از خرید، ظرف نگهداری ماهی آماده شود (و تخلیه آب ماهی در شبکه فاضلاب
  7. در صورت استفاده از آب شهری، باید قبل از استفاده چند ساعت در هوای آزاد به منظور کلرزدایی قرار داده شود.
  8. ظرف نگهداری ماهی یک ظرف با دهانه باز (دهان گشاد) جهت تبادل اکسیژن با محیط باشد.
  9. میزان آب مورد نیاز برای هر قطعه ماهی حداقل یک لیتر می باشد.
  10. بهترین دمای آب نگهداری ماهی 22 – 26 درجه سانتی گراد می باشد.
  11. غذای ماهی قرمز از فروشگاههای عرضه ماهی زینتی تهیه شود.
  12. به منظور تعویض آب هر بار 25 درصد کل آب تعویض شود و از تعویض یکباره کل آب خودداری شود.
  13. در هنگام تعویض آب و ... نیازی به دستکاری ماهی نیست، اما در صورت لزوم و بخصوص در افرادی با سابقه بیماری و یا حساسیتهای پوستی از دستکش استفاده شود.
  14. به منظور ضدعفونی ظروف نگهداری ماهی، میتوان از نمک به میزان 3 درصد و یا سایر ضدعفونی‌کننده‌ها مانند پرمنگنات پتاسیم، پرکلرین استفاده کرد.

در پایان نوروز ماهی‌ها را در رودخانه ها و یا نهرها رها نکرده و در محلهای تعیین شده توسط شهرداری رهاسازی شود.

  • گروه خبری : اخبار شهرستان صفحه اصلی,اداره شهرستان باخرز
  • کد خبر : 250212
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه