• 1401/12/20 - 14:07
  • تعداد بازدید : 479
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

توصیه های بهداشتی شبکه دامپزشکی شهرستان مشهد در خصوص خرید و نگهداری ماهی قرمز شب عید

مسئول واحد بهداشت و مدیریت بیماری های آبزیان شبکه دامپزشکی شهرستان مشهدگفت: با توجه به نزدیک شدن به ایام پایانی سال و افزایش خرید ماهی قرمز شب عید، ضروری است شهروندان توصیه های بهداشتی دامپزشکی در خصوص خرید و نگهداری ماهی قرمز را رعایت نمایند.

دکتر سید امید نقیبی اظهار داشت: بیماری‌های مشترکی بین ماهی قرمز و انسان که خطرناک و متداول باشد وجود ندارد و مردم نباید در این مورد نگران باشند، اما این ماهی‌ها حامل برخی میکروب‌ها و قارچ ها هستند که باعث اسهال، استفراغ و تهوع در افراد حساس و دارای آلرژی می‌شود.

وی با بیان اینکه در صورت تماس با ماهی و یا آب، بلافاصله نسبت به شستشوی دست‌ها با آب و صابون و یا استفاده از ضدعفونی کننده‌های مناسب اقدام شود، افزود: افرادی که دارای علائم مشکوک به بیماری‌های تنفسی هستند، نباید در چرخه تولید و حمل ماهی قرمز فعالیت داشته باشند.

مسئول واحد بهداشت و مدیریت بیماری های آبزیان شبکه دامپزشکی شهرستان مشهد در ادامه اظهار داشت: رعایت بهداشت فردی و محیطی، شستشو و ضدعفونی وسایل و تجهیزات نگهداری، استفاده از ظروف یکبار مصرف برای حمل و جابجایی ماهی به منزل و عدم تماس حفاظت نشده با آب و ماهی ازعوامل مهم و تاثیر گذار در جلوگیری از انتقال بیماری است.

دکتر نقیبی از مردم خواست از خرید ماهیان بیمار و بی حال با علائم شنای غیر فعال، فاقد رنگ شفاف و دارای لکه بر روی پوست بدن خودداری کنند و ادامه داد: هر ساله با نزدیک شدن به ایام عید نوروز شاهد استقبال گسترده مردم از خرید ماهی قرمز برای سفره های هفت سین هستیم، از این رو با توجه به لزوم نظارت دقیق بر عرضه مراکز فروش ماهی، کنترل ها و نظارت های بهداشتی دامپزشکی در این حوزه تشدید می‌شود. وی به اهمیت نحوه نگهداری و تغذیه ماهی قرمز اشاره و اظهار کرد: در نگهداری ماهی قرمز رعایت مسائل بهداشتی و زیست محیطی باید رعایت شود تا سلامت خانواده ها به ویژه کودکان به مخاطره نیفتد.

این مقام مسئول بیان کرد: جلوگیری از دست زدن کودکان به ماهی‌ها و عدم تماس دست به چشم، صورت و دهان بعد از کار با آکواریوم یا ظرف نگهداری ماهی از بروز بیماری‌های احتمالی قابل انتقال به انسان جلوگیری می‌کند.

دکتر نقیبی بهترین دمای آب نگهداری ماهی را ۲۲ تا ۲۶ درجه سانتی گراد اعلام کرد و افزود: به منظور تعویض آب هر بار ۲۵ درصد کل آب تعویض شود و از تعویض یکباره کل آب خودداری شود، ضمن اینکه در هنگام تعویض آب و … نیازی به دستکاری ماهی نیست، اما در صورت لزوم و بخصوص در افرادی با سابقه بیماری و یا حساسیت‌های پوستی از دستکش استفاده شود.

  • گروه خبری : اداره شهرستان مشهد,هشدارهای بهداشتی
  • کد خبر : 298343
pr_rkh روابط عمومی استان

pr_rkh روابط عمومی استان

تصاویر

لینک کوتاه