شبکه دامپزشکی سبزوار، هشدار داد؛
لپتوسپیروز، بیماری مشترک بین سگ و انسان
به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی سبزوار، لپتوسپیروز یک بیماری باکتریایی است که تقریبا در تمامی حیوانات تاثیرگذار است، در گربه ها به ندرت دیده می شود اما یکی از شایع ترین بیماری های سگ می باشد که بعنوان یرقان لپتوسپیرایی و یا زردی عفونی نیز شناخته می شود.
دکتر برات الله زیدابادی، رئیس شبکه دامپزشکی سبزوار گفت: لپتوسپیروز یکی از بیماری های عفونی اسپیروکتی ( راسته ای از باکتری های گرم منفی) و قابل انتقال بین حیوان و انسان بوده که بوسیله گونه های بیماریزای لپتوسپیرا ایجاد می شود. این بیماری در مناطق گرمسیری، نیمه گرمسیری و معتدله به ویژه در نواحی گرم و مرطوب شیوع بیشتری دارد.
روابط عمومی شبکه دامپزشکی سبزوار، به نقل از دکتر زیدابادی، گفت: این بیماری به دلیل اپیدمی و شیوع فزاینده، به عنوان یک مشکل مهم بهداشت عمومی در کشورهای در حال توسعه و توسعه یافته، شناخته شده است. لپتوسپیروز در ایران یک بیماری شغلی محسوب می شود و بیشتر، کشاورزان، دامداران، کارکنان کشتارگاه، قصاب ها و ماهیگیران را درگیر می کند. اما بدین معنی نیست که حیوانات خانگی مبتلا نمی شوند.
وی، در خصوص راه های انتقال این بیماری، اظهار داشت: افراد معمولاً از طریق تماس با ادرار حیوان آلوده، درگیر بیماری می شوند. این می تواند شامل جوندگان، حیوانات مزرعه یا حتی حیوانات خانگی باشد. سگهای شکاری، شناگر یا سگهایی که با سگهای ولگرد ارتباط دارند، بیشترین خطر ابتلا به این بیماری را دارند.
زیدآبادی، در ادامه افزود: این بیماری در انسان به تب شالیزار معروف است و ممکن است برای افراد مسن،کودکان، و افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند بسیار خطرناک باشد. لپتوسپیروز می تواند در اثر تماس مستقیم با حیوان آلوده، تماس با ترشحات آلوده، تماس جنسی ، تماس با ادرار یا حتی تماس با سطوح الوده به ادرار عفونی نیز انتقال پیدا کند. این میکروب قادر است به پوست یا مخاط سالم نفوذ کرده و باعث بیماری شود.
رئیس شبکه دامپزشکی سبزوار، تصریح کرد: بهترین راه جلوگیری از آلودگی سگ ها به این بیماری، واکسیناسیون است. از اقدامات پیشگیرانه دیگر، تمیز نگه داشتن و ضدعفونی کردن محیط نگهداری حیوانات است تا هر گونه باکتری بیماری زا از بین برود. از آنجایی که انسان میزبان اتفاقی این بیماری می باشد، باید از تماس با ترشحات ادرار و قطرات ترشحی و لمس حیوان بیمار یا مرده و جفت و سایراعضای حیوان اجتناب نماید و در صورت وجود زخم در بدن، از ﻟﺒــﺎسﻫــﺎی ﻣﺤــﺎﻓﻆ و پوشش ضد آب جهت پوشاندن زخم ها استفاده نماید.