هشدار دامپزشکی طرقبه شاندیز به دامداران جهت پیشگیری از بیماری تب برفکی
روابط عمومی دامپزشکی طرقبه شاندیز، در خصوص رعایت نکات بهداشتی و قرنطینه ای جهت پیشگیری از بیماری تب برفکی به دامداران هشدار داد.
دکتر علیرضا قدرتی رئیس شبکه دامپزشکی گفت: بیماری تب برفکی به دلیل خسارات اقتصادی به صنعت دامپروری جزء بیماریهای مهم دامی در جهان محسوب می شود که با کاهش تولید دام نقش اساسی در افت تجارت دام و فرآورده های خام دامی دارد.
وی افزود: تقریباً تمامی دام های زوج سم از جمله گونه های نشخوارکنندگان اهلی نظیر گاو، گاومیش، گوسفند و بز به این بیماری مبتلا می شوند و شدت واگیری در دام های حساس بسیار بالا ( 100% ) بوده ولی میزان مرگ و میر پائین و عمدتاً دام های جوان را دربر می گیرد.
قدرتی در خصوص انتقال بیماری توضیح داد: همه ترشحات بدن دام آلوده و بیمارشامل (بزاق، ترشحات بینی، هوای بازدم، مایعات تاول موجود در دهان و پا و پستان، ادرار، شیر، ترشحات واژن و سلول های پوستی کنده شده) می تواند دارای ویروس بوده و آن را دفع کنند و باعث انتقال بیماری شوند، همچنین ذرات آلوده حاوی ویروس می توانند در اثر جابجایی مواد آلوده مانند کود و هوای خروجی تانکرهای شیر منتقل گردد.
رئیس شبکه دامپزشکی طرقبه شاندیز گفت: این بیماری با علائم ظهور تاول در دهان و پستان و سم که مهمترین نشانه بیماری است و همینطور لنگش در دام مشخص می گردد.
قدرتی مهمترین و اساسی ترین روش پیشگیری و کنترل بیماری تب برفکی را بکارگیری اقدامات بهداشتی و قرنطینه ای دانست و موارد را به شرح ذیل اعلام کرد:
1- جلوگیری از ورود دام آلوده و حامل ویروس به دامداری ها، ضمنا هرگونه جابجایی دام ( ورود و یا خروج دام ) می بایستی پس از اخذ مجوز بهداشتی حمل و نقل از شبکه دامپزشکی شهرستان انجام گیرد.
2- ضدعفونی وسائط نقلیه.
3- ضدعفونی و رفع آلودگی دامداری های آلوده تا رفع بیماری
4- رعایت مقررات بهداشتی قرنطینه ای فردی در مورد تمامی نفرات و اکیپ های مرتبط مانند مأمورین تلقیح مصنوعی، اکیپ های مایه کوبی و ...
5- استفاده از سرنگ سرسوزن و کلمن های نگهداری واکسن مخصوص هر واحد در زمان واکسیناسیون
6- ضدعفونی روزانه وسائط نقلیه حمل شیر در زمان ورود و خروج
7- سوزاندن لاشه و فضولات و هرگونه وسائل آلوده یکبار مصرف
8- عدم برداشت و انتقال کود آلوده تا رفع کامل بیماری