یک دامپزشک اعلام کرد: وجود ۸۰۰ بیماری مشترک بین انسان و حیوان
یک دامپزشک با اشاره به اینکه ایران الگوی کنترل بیماریهای عفونی در آسیا است، گفت: ۸۰۰ بیماری مشترک بین انسان و حیوان وجود دارد.
به گزارش گروه سلامت خبرگزاری فارس، احمد رضا الهیار ترکمن در مورد بیماریهای مشترک انشان و حیوان اظهار داشت: بیماریهای زئونوز، بیماریهایی هستند که بین انسان و مهره داران قابل انتقال است، در واقع بسیاری از همه گیریها یا اپیدمیهای خطرناک، زئونوز هستند، به همین علت شاخه ای از اشتراکات دامپزشکی و پزشکی به نام طب حفاظت تشکیل شده است که روی بیماریهای مشترک انسان و حیوانات متمرکز است.
وی تصریح کرد: اغلب بیماریهای مشترک انسان و حیوان مانند هاری، آنفولانزای پرندگان، توکسوپلاسموز، طاعون، تولارمی، سالمونلوز، کیست هیداتید، لیشمانیوز (سالک) و غیره به دلیل عدم رعایت بهداشت اولیه و بی توجهی به توصیههای پزشکی و دامپزشکی گسترش می یابد درحالی که با رعایت حداقل بهداشت می توان تاحد زیادی از شیوع این بیماری ها جلوگیری کرد.
این دامپزشک ادامه داد: ترس از بیماری های مشترک انسان و حیوان، واکنش طبیعی هر فردی است اما نباید اجازه داد که این ترس تبدیل به توهم و ایجاد شایعه شود به طوری که گاهی دیده شده که نگرانی از بیماری باعث ترس از حیوان و فاصله گرفتن غیر منطقی از حیوانات می شود به همین علت پیشنهاد می شود به جای گسترش اطلاعات غلط در فضای مجازی و اظهار نظرهای غیر علمی که باعث نگرانی در جامعه می شود به متخصصین و افراد خبره در این زمینه مراجعه شود.
وی با بیان اینکه بیش از هشتصد بیماری مشترک انسان و حیوان وجود دارد افزود: اگر چه به نظر می رسد که انسانها در معرض انواع بیماری های عفونی، باکتریائی، انگلی و ویروسی از سوی حیوانات هستند اما همه این بیماری ها به دلیل رعایت نکردن حداقل های بهداشتی است، به طور نمونه عدم ورود مدفوع حیوان به غذای انسان یا عدم شستشوی دستها بعد از تماس، عدم رسیدگی به زخمها و جراحات و عدم استحمام از جمله عوامل ایجاد بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان است.
این دامپزشک تاکید کرد: رعایت بهداشت اولیه و چکاپ های دوره ای دامپزشکی میتواند از شیوع بسیاری از بیماریها جلوگیری کند، به طور مثال فردی که مورد گزش حیوانی که در حیات وحش است قرار میگیرد اگر برای پیشگیری به مراکز درمانی مراجعه نکند ریسک بالایی در ابتلا به بیماریهای مختلفی نظیر هاری را دارد.
الهیار ترکمن گفت: امروزه برخی شایعات بی پایه و اساس در مورد انتقال بیماریهایی در حال پخش شدن است که اساسا صحت علمی ندارد که البته همین امر میتواند به ترس از بیماری و در نهایت حیوان آزاری تبدیل شود.
وی خاطر نشان کرد: در مجامع علمی، ایران همواره به عنوان الگوی کنترل بیماریهای عفونی در آسیا شناخته می شود که این امر مبین توانمندی جامعه پزشکی و دامپزشکی کشور است چراکه سهم عظیمی از این بخش به دلیل وجود سیستمها و تدارکات درمانی و اطلاع رسانیهای صحیح و به موقع آنهاست.
این دامپزشک افزود: توان دامپزشکی کشور در کنترل بیماریهای عفونی مشترک انسان و حیوانات خانگی بسیار بالاست و کنترل این بیماریها، به شرط رعایت بهداشت اولیه و مراجعه به دامپزشک، بسیار اندک است.
نظر دهید