بازدید کارشناس ستادی اداره کل از واحدهای پرورش کرم ابریشم و زنبور عسل در کاشمر
به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی کاشمر،کارشناس بررسی و مراقبت بیماری های زنبور عسل و کرم ابریشم اداره کل در معیت رئیس شبکه دامپزشکی کاشمر و کارشناس امور دام جهاد کشاورزی از چند واحد پرورش کرم ابریشم و زنبور عسل در کاشمر بازدید و نکات بهداشتی پیشگیری از هرگونه بیماری و تلفات را به پرورش دهندگان گوشزد کردند.
بنا بر این گزارش دکتر شریعتی در حاشیه این بازدید به نوغاندارها گفت: مهم ترین علت بروز بیماری ها و تلفات در کرم ابریشم رعایت نکردن شرایط محیطی مطلوب پرورش است.
وی از جمله این شرایط در نوغانداریها را حفظ محیطی دما، رطوبت و تهویه عنوان کرد که باید مورد توجه بیشتری قرار گیرد.
دکتر شریعتی افزود: راه های شیوع این بیماری، ضد عفونی ناقص، تفریخ نادرست تخم نوغان، نوسان درجه حرارت، استفاده از برگ های نامطلوب مانند برگهای خیس یا گرمازده، پلاسیده و خاک آلود، عدم تهویه در محیط پرورش، تعداد بیش از حد کرم ها و برگ دهی خیلی کم یا خیلی زیاد، انباشته شدن فضولات در بستر پرورش و ایجاد ضربه و صدمه در طول عملیات پرورش است.
وی گفت : ضدعفونی صحیح، جابجائی مناسب تخم نوغان از محل خرید تا محل تفریخ و انجام عملیات صحیح و استاندارد در تفریخ، تامین و حفظ حرارت و رطوبت مناسب در تمام طول پرورش، تغذیه با برگ های مطلوب، رعایت اصول بهداشت در پرورش، اجتناب از ایجاد صدمه و زخم در بدن کرم، جمع آوری و انهدام کرمهای بیمار و نگهداری صحیح برگ توت از راه های کنترل و پیشگیری بیماری فلاشری است.
وی افزود: به دلیل ساختار کاملا سنتی نوغانداریها در استان، امکان اجرای مدیریت صحیح بهداشتی و کنترل شرایط محیطی و نوسانات دمایی در محل پرورش در حد مطلوب وجود ندارد و این مسئله، عمده ترین علت بروز بیماریها و خسارات در نوغانداری هاست.
دکتر خانزاده، رئیس شبکه دامپزشکی کاشمر نیز اظهار داشت؛ تولید ابریشم و محصولات ابریشمی از جمله فعالیت های مهم و ریشه دار خانواده های روستایی در این شهرستان محسوب می شود که طی سالیان متمادی بخشی از هزینه های خانواده ها را درکنار سایر فعالیت های کشاورزی و غیر کشاورزی تامین می کند.
مهندس حبیب نیا کارشناس جهاد کشاورزی کاشمر نیز پرورش کرم ابریشم و تولید فرآوردههای ابریشمی را از جمله فعالیت های جانبی دامداران و کشاورزان این شهرستان ذکر کرد و اظهار داشت: دامداران و کشاورزان در کنار فعالیت های اصلی این کار را به صورت خانوادگی انجام می دهند و از مزایای اقتصادی آن بهره مند می شوند.
نظر دهید