هشدار دامپزشکی مشهد به دامداران:
بیماری آنتروتوکسمی در دام های سبک را جدی بگیرید
شبکه دامپزشکی مشهد، از دامداران خواست؛ بیماری آنتروتوکسمی را بعنوان یکی از عوامل مهم تلفات در دام های سبک جدی بگیرند.
دکتر محمد سیاح در ارتباط با توجه به بیماری آنتروتوکسمی که یکی از بیماری های رایج در زمان تغییر جیره می باشد، به دامداران و عشایر شهرستان، هشدار داد.
وی، در توضیح بیماری عنوان کرد: بیماری آنتروتوکسمی به بیماری پرخوری یا قلوه نرمی نیز معروف است. عامل این بیماری که جزو فلور طبیعی دستگاه گوارش دام هاست تحت شرایط خاصی از جمله تغییر جیره غذایی و پرخوری به سرعت تکثیر یافته و مقادیر زیادی توکسین تولید می کند که باعث التهاب روده، افزایش نفوذ پذیری و به دنبال آن جذب سموم به خون می شود.
سیاح، در ادامه به علائم بیماری اشاره نمود و گفت: علائم بیماری بسته به شدت آن متفاوت است، در فرم فوق حاد منجر به مرگ ناگهانی می شود و در فرم حاد با علایم؛ تب و لرز، بی اشتهایی، بی قراری، گیجی، نفس نفس زدن و گاهی با اسهال نیز همراه است. در شکلی که شدت بیماری کمتر است این علایم ضعیف ترن. در کالبدگشایی نیز قرمز شدن روده ها دیده می شود که به همین دلیل دامداران بیماری را به نام روده سرخی نیز می شناسند.
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان مشهد، اظهار داشت: بیماری آنترو توکسمی همزمان با تغییر فصل و جیره بروز می کند لذا به منظور پیشگیری از بروز بیماری در دام ها و جلوگیری از تلف شدن آن ها، دامداران و عشایر محترم باید در تغذیه و جیره دام ها مدیریت داشته باشند، همچنین نسبت به انجام واکسیناسیون دام ها بعنوان یکی از مؤثرترین روش های پیشگیری از بیماری اهتمام جدی بکار گیرند.