• 1401/03/25 - 10:28
  • تعداد بازدید : 376
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
هشدار بهداشتی شبکه دامپزشکی بینالود:

بیماری تب کریمه کنگو را جدی بگیرید

رئیس شبکه دامپزشکی بینالود هشدار داد؛ بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو از نوع بیماریهای مشترک بین انسان و دام می باشد و بر لزوم رعایت موازین بهداشتی جهت پیشگیری از ابتلاء به این بیماری تأکید می گردد.

دکتر علیرضا قدرتی گفت: با گرم شدن هوا و متعاقب آن ازدیاد کنه ها یکی از بیماریهای خطرناک مشترک بین انسان و دام که می تواند سلامت انسان را در حد مرگ به خطر بیاندازد بیماری تب کریمه کنگو است.

وی افزود: دامداران، کارکنان کشتارگاه ها، قصابان، سلاخان، دامپزشکان و زنان خانه دار و … از جمله افرادی هستند که در معرض خطر ابتلا به این بیماری قرار دارند. این بیماری معمولا از طریق گزش کنه و یا تماس با خون یا ترشحات یا لاشه دام و انسان آلوده به افراد دیگر منتقل می شود. عدم رعایت بهداشت فردی در کشتارگاه و کشتار غیر بهداشتی و قاچاق دام یکی از مخاطرات جدی انتقال بیماری به انسان بویژه قصابان، سلاخان و کارکنان کشتارگاههای دام می باشد. افرادی که به نوعی با دام سر و کار دارند متأسفانه به علت عدم آگاهی، این کنه ها را از بدن دام جدا کرده و با دست له می کنند و از طریق گزش توسط کنه و یا وجود زخم یا جراحتی در دست فرد، بیماری به سرعت انتقال می یابد. 

قدرتی در خصوص راههای پیشگیری و کنترل بیماری گفت: جلوگیری از نقل و انتقال و کشتار دامهای قاچاق با اقدامات قرنطینه ای و نظارتی دامپزشکی، رعایت نکات ایمنی هنگام حمل و نقل و کشتار دام، استفاده از دستکش هنگام خرد کردن گوشت از مهمترین راه های پیشگیری از این بیماری است.

وی همچنین در پایان توصیه نمود: همشهریان عزیز حتی المقدور از ذبح دام به صورت غیر بهداشتی و خوردن گوشت یا جگر خام و نیمه پز خوداری کرده و گوشت تازه ذبح شده را حداقل به مدت 24 ساعت و جگر تازه نیز حداقل به مدت 48 ساعت قبل از مصرف در دمای یخچال 0-4 درجه نگهداری کنند.

  • گروه خبری : اخبار شهرستان صفحه اصلی,اداره شهرستان بینالود
  • کد خبر : 287174
pr_rkh روابط عمومی استان

pr_rkh روابط عمومی استان

لینک کوتاه